HRCroatian
Početna
AIR POLUTION DEVICE
AIR POLUTION DEVICE

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia, Sveučilištem u Dubrovniku i CITYOS fondacijom organizira niz od sedam TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.


Treća po redu radionica „Air pollution device“ održati će se u dva termina 03. i 04. ožujka 2018. godine u prostorijama DURA-e. (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik).

Radionica je namijenjena srednjoškolcima, studentima i ostalim mladim osobama.


Na ovoj radionici provest ćemo vas kroz proces izgradnje vlastitog CityOS Air pollution uređaja. Upoznat ćete se s alatima, naučit ćete kako sastaviti svu elektroniku, postaviti razvojno okruženje i naposljetku izgraditi kućište. Po završetku radionice imat ćete potpuno funkcionalnu svjetiljku sa senzorom (Boxy), koja će pratiti temperaturu, vlagu i najvažnije, onečišćenje zraka.

PROGRAM RADIONICE:

Korak 1: Uvodno o praćenju kvalitete zraka

Korak 2: Upoznavanje s alatima

Korak 3: Postavljanje razvojnog okruženja

Korak 3: Podešavanje hardwarea

Korak 4: Izrada Boxy svjetiljke sa senzorom

Trajanje radionica je predviđeno od 09:00 – 17:00 sati.


Letak možete preuzeti ovdje.


Predavači na radionici su Dubravko Jakovljević i Petar Matuško dio tima koji je realizirao projektSmart parking“ na parkingu ispod Žičare te osmislili i proveli projekte „Smart Park“ – pametni sustav navodnjavanja i „Solarne Klupe“, a sve bazirano na IoT tehnologiji.


Prijavit se možete na:

  • Online: PRIJAVNICA
  • E-mail: mpuljas@dura.hr
  • Telefon: 099 5361 271

Požurite, broj polaznika je ograničen!

Datum od:
03.03.2018
Datum do:
04.03.2018
Natrag