HRCroatian
Početna
DVODNEVNI SAJAM PLODOVI KRŠA
DVODNEVNI SAJAM PLODOVI KRŠA
U okviru projekta "AGROBIZNIS - oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regiji", 09. i 10. lipnja 2017. u Ravnom, BiH, održan je dvodnevni sajam poljoprivrednih proizvoda pod nazivom "Plodovi krša".

Kao i prošle godine u Dubrovniku, kada je 17. i 18. rujna održan sajam pod nazivom "Plodovi polja na rubu grada", i ove godine je projektni tim iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske okupio poljoprivredne proizvođače iz Hercegovine i ruralnih područja grada Dubrovnika i susjednih zajednica.

Sajam je održan u dvorištu ispred Lovačkog doma udruženja "Lisac" u Ravnom.

Ovaj sajam jedna je od aktivnosti projekta "AGROBIZNIS - oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regiji" kojeg financira Europska unija kroz instrument za predpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina.

Vrijednost projekta je oko 350.000 eura, a period implementacije je dvije godine. U Republici Hrvatskoj aktivnosti vodi Grad Dubrovnik u partnerstvu sa Razvojnom agencijom grada Dubrovnika DURA, Informestom iz Italije, Kinookusom i Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

U Bosni i Hercegovini nositelj projekta je Općina Ravno, a partneri Okusi Hercegovinu i Oxfam uz stručnu pomoć Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Datum:
12.06.2017
Natrag