HRCroatian
Početna
Održana radionica na temu izrade URBACT IAP-a
Održana radionica na temu izrade URBACT IAP-a
Udruga gradova organizirala je radionicu na temu izrade URBACT integriranih akcijskih planova 13. rujna 2017. u Rapcu na kojoj su sudjelovali i djelatnice DURA-e.

Radionica je bila namijenjena gradovima koji sudjeluju u mrežama za planiranje. DURA provodi dva projekta na program URBACT III, "2nd Chance" i "TechTown". U konkurenciji od 400 europskih gradova koji su predložili 99 urbanih mreža DURA je odabrana za financiranje dva projekata te time postala član URBACT mreže gradova.

Mreža 2nd Chance bavi se rehabilitacijom nedovoljno iskorištenih zgrada i znamenitosti u gradovima s ciljem osiguravanje prostora za zajedničko dobro. Cilj projekta je razviti akcijski plan revitalizacije ljetnikovca Gučetić koristeći i propitujući participativne modele programiranja i upravljanja društveno kulturnim centrom u svrhu stvaranja identitetskog prostora koji uistinu „pripada" zajednici.

Mreža TechTown bavi se nalaženjem načina kako mali i srednji gradovi mogu maksimalno iskoristiti potencijal digitalnog gospodarstva za stvaranje novih poslova te kako digitalne kompetencije mogu pomoći tvrtkama na polju rasta i konkurentnosti.
Datum:
15.09.2017
Natrag