HRCroatian
Početna
Kulturno zabavni program u ljetnikovcu Gučetić
Kulturno zabavni program u ljetnikovcu Gučetić
Dubrovačka razvojna agencija DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i Kinematografima Dubrovnik, a u sklopu EU projekta „2nd Chance" financiranog iz URBACT III programa, organizira kulturno zabavni program ispred ljetnikovca Gučetić koji će se održat od 28. do 30. rujna 2017.

Osim glazbenog programa i kino projekcija održat će se i radionica vizualne umjetnosti švedskog kolektiva SIMKA namijenjena djeci i mladima, budućim umjetnicima i entuzijastima. Na radionici će se koristiti različite tehnike i materijali te izrađivati „skulpture". Kolektiv SIMKA, u sastavu Simon Häggblom i Karin Lind postoji preko 12 godina, a u svojemu radu bave se istraživanjem granica javne umjetnosti i skulpture pri čemu upotrebljavaju različite medije; od videa do izvedbenih umjetnosti. Njihove radove možemo pronaći diljem Švedske i Europe; u različitim muzejima i galerijama, ali i u javnim parkovima i zatvorima te drugim neuobičajenim mjestima. Ova radionica ostvaruje se u suradnji s UNSEEN - Mini film festivalom.

Također, u sklopu programa održat će se i "IGRE NA NAŠKI", dječje i rekreacijsko –zabavne igre.
Igre su timske te su natjecateljskog tipa. Ekipe se mogu prijaviti pola sata prije početka igara. Svaku ekipu treba činiti 6 članova mješovitog uzrasta od 6 do 12godina.

Mreža 2nd Chance bavi se rehabilitacijom nedovoljno iskorištenih zgrada i znamenitosti u gradovima s ciljem osiguravanje prostora za zajedničko dobro. Projekt ima za cilj doprinijeti razvoju ljetnikovca Gučetić u Rijeci dubrovačkoj kao središta društveno-kulturnog i zabavnog sadržaja te mjesta aktivnog djelovanja građana čijim se programom kontinuirano potiče razvoj zajednice.

Ulaz na sva događanja je slobodan, a u slučaju lošeg vremena program se odgađa do daljnjeg.

Veselimo se Vašem dolasku!

Datum:
27.09.2017
Natrag