HRCroatian
Početna
DURA UGOSTILA PARTNERE PROJEKTA ECONAUTINET
DURA UGOSTILA PARTNERE PROJEKTA ECONAUTINET
img20181009wa0010 img20181009wa0009 20181009_093351 20181009_084232 20181009_084254 20181009_094751
Treći partnerski sastanak projekta Econautinet održava se danas 9. listopada 2018. godine u Dubrovniku na kojemu je DURA domaćin i jedan od partnera.

Na sastanku se prezentiraju provedene aktivnosti u projektu, kapitalizacijski posjeti koji su organizirani u zadnje vrijeme, kao i aktivnosti koje će uskoro uslijediti.

Cilj projekta je poboljšati međunarodnu konkurentnost i inovativnost malih i srednjih poduzeća u nautičkom sektoru kroz inovativni model mreže temeljen na višerazinskom pristupu:

- sudjelovanje, motiviranje i obuka malih i srednjih poduzeća s ciljem međunarodnih poslovnih umrežavanja,

- odabir i osposobljavanje ključnih osoba za potporu stvaranju, održavanja i rasta mreža (voditelji, mentori),

- stvaranje web platforme s posebnim naglaskom na ECO rješenja u nautičkom sektoru. Platforma će dati priliku malim i srednjim poduzećima da se pridruže jadransko-jonskim ekološkim mrežama i podupiru inovaciju proizvoda kroz sudjelovanje istraživačkih instituta i sveučilišta. ECO-NautiNET mreža koja zajednički upravlja lokalnom organizacijom za podršku poslovne djelatnošću, surađivat će s istraživačkim institutima kako bi pomogli svojim zastupljenim malim i srednjim poduzećima razviti skup instrumenata i alata za poticanje inovativnosti i internacionalizacije,

- Zajednički sustav upravljanja među organizacijama za potporu poduzetništvu, malim i srednjim poduzećima i istraživačkim institutima,

- stvaranje skupa instrumenata (kao što je sektor e-učenja u platformi) kako bi se osigurao i olakšao rast I prenosivost rezultata,

- korištenje određenog alata za potporu inovacijama i prijenosu novih tehnologija "spremnih za tržište" od istraživača do malih i srednjih poduzeća.

Projekt će kapitalizirati postojeća testirana iskustva u nautičkoj mreži, pružajući također inovativne aspekte za prenosivosti i održivost mreže, pružajući poslovnim organizacijama za podršku, malim i srednjim poduzećima i istraživačkim institutima nove instrumente koji podržavaju stvaranje i trajanje mreža s posebnim osvrtom na nautički sektor.

Partneri na projektu uz DURA-u su: Regionalni Razvojni Centar Koper, Sveučilište u Zagrebu – Fakultet strojarstva i brodogradnje, C.N.A Udruženje poduzetnika Provincije Ravena, Hrvatska gospodarska komora - Pula, EC Poslovno inovacijski centar Attika i Gospodarska i industrijska komora Tirana.

Ukupna vrijednost projekta je 871.076,20 EUR, a vrijednost za DURA-u je 99.538 EUR.


Fotogaleriju možete pogledati pri vrhu stranice.


"This event has been produced with financial assistance of the European Union. The content of the article is the sole responsibility of City of Dubrovnik development agency DURA and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of European Union and/or ADRION programme authorities"

Datum:
09.10.2018
Natrag