HRCroatian
Početna
DURA UGOSTILA PARTNERE PROJEKTA ECONAUTINET
DURA UGOSTILA PARTNERE PROJEKTA ECONAUTINET
img20181009wa0010 img20181009wa0009 20181009_093351 20181009_084232 20181009_084254 20181009_094751
Treći partnerski sastanak projekta Econautinet održava se danas 9. listopada 2018. godine u Dubrovniku na kojemu je DURA domaćin i jedan od partnera.

Na sastanku se prezentiraju provedene aktivnosti u projektu, kapitalizacijski posjeti koji su organizirani u zadnje vrijeme, kao i aktivnosti koje će uskoro uslijediti.

Cilj projekta je poboljšati međunarodnu konkurentnost i inovativnost malih i srednjih poduzeća u nautičkom sektoru kroz inovativni model mreže temeljen na višerazinskom pristupu:

- sudjelovanje, motiviranje i obuka malih i srednjih poduzeća s ciljem međunarodnih poslovnih umrežavanja,

- odabir i osposobljavanje ključnih osoba za potporu stvaranju, održavanja i rasta mreža (voditelji, mentori),

- stvaranje web platforme s posebnim naglaskom na ECO rješenja u nautičkom sektoru. Platforma će dati priliku malim i srednjim poduzećima da se pridruže jadransko-jonskim ekološkim mrežama i podupiru inovaciju proizvoda kroz sudjelovanje istraživačkih instituta i sveučilišta. ECO-NautiNET mreža koja zajednički upravlja lokalnom organizacijom za podršku poslovne djelatnošću, surađivat će s istraživačkim institutima kako bi pomogli svojim zastupljenim malim i srednjim poduzećima razviti skup instrumenata i alata za poticanje inovativnosti i internacionalizacije,

- Zajednički sustav upravljanja među organizacijama za potporu poduzetništvu, malim i srednjim poduzećima i istraživačkim institutima,

- stvaranje skupa instrumenata (kao što je sektor e-učenja u platformi) kako bi se osigurao i olakšao rast I prenosivost rezultata,

- korištenje određenog alata za potporu inovacijama i prijenosu novih tehnologija "spremnih za tržište" od istraživača do malih i srednjih poduzeća.

Projekt će kapitalizirati postojeća testirana iskustva u nautičkoj mreži, pružajući također inovativne aspekte za prenosivosti i održivost mreže, pružajući poslovnim organizacijama za podršku, malim i srednjim poduzećima i istraživačkim institutima nove instrumente koji podržavaju stvaranje i trajanje mreža s posebnim osvrtom na nautički sektor.

Partneri na projektu uz DURA-u su: Regionalni Razvojni Centar Koper, Sveučilište u Zagrebu – Fakultet strojarstva i brodogradnje, C.N.A Udruženje poduzetnika Provincije Ravena, Hrvatska gospodarska komora - Pula, EC Poslovno inovacijski centar Attika i Gospodarska i industrijska komora Tirana.

Ukupna vrijednost projekta je 871.076,20 EUR, a vrijednost za DURA-u je 99.538 EUR.


Fotogaleriju možete pogledati pri vrhu stranice.

Datum:
09.10.2018
Natrag