HRCroatian
Početna
Projekti u provedbi

Grad Dubrovnik i DURA Razvojna agencija Grada Dubrovnika trenutno provode sljedeće projekte iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije:

SOLEZ

Info za SOLEZ:

NAZIV PROJEKTA: SOLEZ – Pametna rješenja u podršci Zona niskougljičnih emisija i drugih politika održive mobilnosti u gradovima EU

CILJ: Kroz aktivnu komunikaciju i razmjenu iskustava između projektnih partnera razviti nova znanja i pristupe na polju održivog planiranja prometa te osmisliti rješenja temeljena na ICT pristupu kojima će se pridonijeti redukciji prometa u funkcionalnim urbanim područjima, rasterećivanju prometa u središtima gradova i jačanju kapaciteta javne uprave za provođenje politike održivog razvoja u prometu.

OPIS: SOLEZ je financiran od strane programa „Interreg CENTRAL EUROPE"; njime je obuhvaćeno 8 funkcionalnih gradskih područja, uključujući i dubrovačko, koja međusobno povezuje iskustvo u provođenju projekata održive mobilnosti te nastojanje da se te aktivnosti prošire uvođenjem novih i inovativnih rješenja koja će se temeljiti na ICT pristupu. Projektom će se za svako zainteresirano gradsko područje izraditi odgovarajuća strategija u skladu s njegovim specifičnim potrebama te će se u sklopu pilot-akcije primijeniti planirana mjera, a sve to u sklopu koncepta tzv. „LEZ“ (Low Emission Zones ili Zone niskougljičnih emisija). Jedan od ciljeva projekta jest i širenje postignutih rezultata među akterima na svakom gradskom području te među različitim gradskim središtima, a sve u svrhu postizanja veće suradnje na svim razinama.

PARTNERI: Comune di Vicenza (Italija), Grad Dubrovnik, Fakultet strojarstva i brodogradnje (Sveučilište u Zagrebu), Kordis JMK (Češka), Centrum Dopravního Výzkumu, v.v.i. (Češka), Stadt Graz (Austrija), Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület (Mađarska), Comune di Torino (Italija), Gmina Miasta Gdańska (Poljska), Mesto Žilina (Slovačka)

VRIJEDNOST PROJEKTA: 1.933.734,00 EUR

VRIJEME PROVEDBE: 01.06.2016. – 30.05.2019.

GreenGo – Sustav dijeljenja električnih vozila u gradu Dubrovniku

SECAP – Akcijski plan za održivu energiju i borbu protiv klimatskih promjena u gradu Dubrovniku

SUMP – Održivi plan urbane mobilnosti

Natrag