HRCroatian
Početna
NOVI POZIV COSME PROGRAMA: JAČANJE ODRŽIVOG RAZVOJA TURIZMA I KAPACITETA TURISTIČKIH MSP-A TRANSNACIONALNOM SURADNJOM I PRIJENOSOM ZNANJA
NOVI POZIV COSME PROGRAMA: JAČANJE ODRŽIVOG RAZVOJA TURIZMA I KAPACITETA TURISTIČKIH MSP-A TRANSNACIONALNOM SURADNJOM I PRIJENOSOM ZNANJA

U okviru Programa COSME otvoren je Poziv za podnošenje projektnih prijedloga „Jačanje održivog razvoja turizma i kapaciteta malih i srednjih poduzeća (MSP) transnacionalnom suradnjom i prijenosom znanja“.

Cilj poziva je jačanje transnacionalne i prekogranične suradnje u svrhu održivog rasta malih i srednjih poduzeća u turizmu, poticanje kapaciteta i vještina MSP za istraživanje i inovacije koje pridonose održivom upravljanju turizmom te poticanje inovativnih rješenja za održivi turizam kroz međusektorsku suradnju.

Prihvatljivi podnositelji prijedloga su pravne osobe koja formiraju konzorcij s najmanje pet i najviše deset članova/partnera iz najmanje pet država uključenih u program COSME. Najmanje jedan od partnera/članova konzorcija mora biti poduzetnička potporna institucija ili organizacija.

Prihvatljivi prijavitelji su regionalna i lokalna samouprava, nevladine organizacije, privatni subjekti uključujući mikro, mala i srednja poduzeća u sektoru turizmu, gospodarske komore, obrazovne institucije uključujući sveučilišta i istraživačke centre aktivne u turizmu i poslovnoj podršci.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 24. listopada 2019. godine. Maksimalna potpora po pojedinom projektu iznosi 1.000.000 eura, dok stopa sufinanciranja iznosi 75% prihvatljivih troškova.

Detaljne informacije o Pozivu dostupne su putem sljedeće poveznice.

Datum:
26.08.2019
Natrag