HRCroatian
Početna
"DKKI DUBROVNIK 2014" OSVOJIO NAGRADU

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu se 22. svibnja 2015. osmi puta zaredom održao Dan kreativnosti i inovativnosti u organizaciji udruge MRAK (Mreže za razvoj i kreativnost). U sklopu tog događanja ove je godine prestižnu nagradu u kategoriji „Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi“ dobio Grad Dubrovnik i DURA za manifestaciju „DKKI Dubrovnik 2014“.

 

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom i pojedincima i udrugama iz kulturnog i kreativnog sektora, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture od 03. do  05.studenog 2014. godine organizirala je „Dane kulturnih/kreativnih industrija Dubrovnik 2014 “ s ciljem podizanja svijesti o važnosti stvaranja klastera kako bi potaknula kreativne  pojedince da  razvijaju nove ideje i poruke kojim će djelovati  na društveno umrežavanje i razmjenu iskustva te time doprinijeti razvoju poduzetništva kreativnih industrija.

 

U sklopu Dana kreativnosti koji se održavaju od 2008., Udruga MRAK – Mreža za razvoj i kreativnost dodjeljuje najuglednijim hrvatskim poduzetnicima i uglednicima iz javnog, znanstvenog i društvenog života renomirane Nagrade za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u nekoliko kategorija.

Organizatori naglašavaju kako je Dan kreativnosti i inovativnosti kroz osmogodišnje djelovanje postao jedna od vodećih kreativnih konferencija u regiji.

 

Ove godine, s posebnim naglaskom na Kulturu stvaranja dodijeljene su Nagrade za kreativnost i inovativnost, a žiri  je odabrao devet najboljih projekata ili proizvoda iz svih segmenata poslovanja i društvenog djelovanja, a među nagrađenim su:

 

1. Kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod

Boya d.o.o. - Boya bojice

2. Kreativni i inovativni menadžer/ica

Bernarda Cecelja -Bernarda d.o.o.

3. Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi

Grad Dubrovnik

4. Kreativni i inovativni turistički projekt ili proizvod

DVORIŠTA : G.A.D. Produkcija

5. Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti

Svjetledi divovi: Skira d.o.o.

6. Kreativni i inovativni projekt ili program kreativne industrije

Elektronska radna bilježnica e-RB - NOVENA d.o.o.

7. Kreativni i inovativni projekt održivog razvoja

Kampanja "Znanjem Obnavljamo" - ERICSSON NIKOLA TESLA

8. Kreativni i inovativni edukacijski program

Kreativni Laboratorij - Akademija Likovne Umjetnosti

9. Kreativni i inovativni projekt DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI

Kap Života : Fakultet Organizacije i informatike

POSEBNA KATEGORIJA - POTICANJE KULTURE STVARANJA TEMELJENE NA ZNANSTVENOJ IZVRSNOSTI : Kreativna suradnja Instituta RB i vrhunskih mladih znanstvenica Ive Tolić i Ane Sunčane Smith čije projekte recentno financira Europsko znanstveno vijeće , Institut Ruđer Bošković

 

 „Kultura stvaranja je neophodna kako bi se pokrenuli procesi razvoja i prepoznavanja onih aspekata gospodarstva i društva koji mogu kreirati cjelovite, inovativne i održive koncepte. Takvim pristupom koji se razvija kroz viziju, planiranje i realizaciju možemo zaustaviti kulturu destrukcije koja je zaokupila našu trenutnu stvarnost.“, rekla je Ivana Nikolić Popović, predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost.

 

Dan kreativnosti i inovativnosti organiziran je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, gospođe Kolinde Grabar Kitarović  te uz potporu  Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva turizma, Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Hrvatske Gospodarske komore, Microso-a, HDS ZAMP-a i HUP-a.

Datum:
25.05.2015
Natrag