SURADNJA DUBROVNIKA S KOPROM I GUIMARAESOM
HRCroatian
Početna
SURADNJA DUBROVNIKA S KOPROM I GUIMARAESOM
SURADNJA DUBROVNIKA S KOPROM I GUIMARAESOM
S ciljem prijave na zajednički natječaj u 2016. godini u okviru programa Obzor 2020 – Pametni gradovi, u ime Grada Dubrovnika, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž potpisao je 15. lipnja 2015. godine u Bruxellesu Sporazum o partnerstvu sudjelovanja na projektu naziva „1000 Years, 1000 Smart".

U projektnoj prijavi zahtjeva se ključno partnerstvo tri vodeća grada te su uz Dubrovnik, svoju obvezu na projektu iskazali i slovenski grad Koper te portugalski Guimaraes.

Ove europske gradove, osim odrednice da razvijaju smart city projekte, što je i uvjet natječaja na kojeg su se zajednički odlučili javiti, je i bogata povijesno - kulturna baština te slične gospodarske odrednice.


Posljednjih pola godine, projektni prijedlog, zajedno s predstavnicima Kopra i Guimaraesa priprema Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA.Fokus budućeg projekta vrijednog oko 9 milijuna Eura biti će energetska učinkovitost u zgradarstvu te dva pilot projekta pametnog grada u samom gradu Dubrovniku s naglaskom na učinkovitu mobilnost i tehnologiju.


Datum:
17.06.2015
Natrag