dura na Zagreb Forumu 2015
HRCroatian
Početna
dura na Zagreb Forumu 2015
dura na Zagreb Forumu 2015
Zagreb Forum 2015, međunarodna konferencija posvećena alternativnim pristupima u razvoju gradova i regija, održava se po treći puta u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Andrea Novaković, direktorica DURA-e sudjelovala je u prvoj sesiji konferencije pod nazivom „Koncepti pametnih gradova i razvojni trendovi" na kojoj je iznijela primjer aktivnosti u Dubrovniku koje se baziraju na poticanju start up poduzeća i implementaciji njihovih rješenja u Gradu Dubrovniku . Predavanje je naišlo na izvrstan odaziv publike budući da je „bottom up" pristup jedini za sada na području RH pa i šire u regiji. 


Na otvorenju konferencije koju organiziraju Grad Zagreb, Razvojna agencija Zagreb, GFS (GoForeSight) Institut i HISB-a (Hrvatskog instituta za studij budućnosti), svim prisutnima obratili su se gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu Miljenko Šimpraga te direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić. 


Ova konferencija donosi nadogradnju prethodno održanih konferencija, a bavi se kreativnim i inovativnim potencijalima gradova s naglaskom na načelo dobrog upravljanja i sudjelovanja građana. Zagreb Forum će omogućiti povezivanje važnih interesnih skupina i predstaviti financijski i poslovni plan za razvoj pametnih gradova. Dodanu vrijednost ovom forumu daju poduzetnici prikazom svojih projektnih inicijativa i gotovih rješenja za razvoj pametnih gradova.

Konferencija se ove godine održava u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Hrvatske gospodarske komore i Sveučilišta u Zagrebu.

Datum:
25.11.2015
Natrag