ODRŽANO "HACK DAY" NATJECANJE
HRCroatian
Početna
ODRŽANO "HACK DAY" NATJECANJE
ODRŽANO
U organizaciji grada Barnsley (Velika Britanija), koji je ujedno i voditelj projektnog prijedloga TechTown za URBACT III program, održano je IT natjecanje "Hack day, 23. siječnja 2016. godine u Barnsley-u. Natjecanje je bilo otvorenog tipa, a cilj je bio pronaći lokalne stručnjake, inženjere i programere i uključiti ih u razvoj lokalne digitalne ekonomije te osmisliti tehnička rješenja za izazove i potrebe TechTown projekta.

U natjecanju su, osim natjecatelja, obrazovnih i privatnih institucija sudjelovali i voditelji projekta iz partnerskih gradova, Tracey Johnson - Barnsley, Eskil Froeding - Loop City, Copenhagen, (Danska) i Nikša Vlahušić, stručnik suradnik DURA-e.

Neki od rezultata su software-ski alati za povezivanje s lokalnim IT stručnjacima, jednostavna platforma za prevođenje govorenog jezika putem mobilnog uređaja, smjernice za održavanje hakathona ili sličnih događanja. 


URBACT III program povezuje gradove koji žele izraditi integrirane strategije i akcijske planove održivog urbanog razvoja te podržava mjere namijenjene kreatorima javni politika, izgradnji kapaciteta za upravljanje gradovima, edukaciji građana i podizanje svijesti. Svaki grad, u svrhu što kvalitetnije izrade akcijskog plana osniva lokalnu grupu koja okuplja ključne dionike u gradu. Njihov zadatak je analizirati lokalne izazove, nalaziti rješenja te izraditi ili revidirati lokalne strategije i akcijske planove. 


http://www.techtown.org.uk/

Datum:
01.02.2016
Natrag