POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA "SlowFood-CE"
HRCroatian
Početna
POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA "SlowFood-CE"
POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA
Udruga Kinookus i Dubrovačka razvojna agencija DURA hrvatski su partneri na trogodišnjem europskom projektu "Slow Food Središnja Europa: baština, kultura, hrana i identitet". U projektu sudjeluje 5 gradova UNESCO baštine, u suradnji s lokalnim udrugama: Grad Venecija i Gastronomsko Sveučilište u Pollenzu iz Italije, Turistička zajednica Južne Moravije i Slow Food Brno iz Republika Češke, Grad Krakov, odjel za promociju i turizam i Slow Food iz Poljske te Grad Kecskemet iz Mađarske.

Cilj projekta stvoriti je model vrednovanja lokalne, materijalne i nematerijalne baštine hrane. U samom razmatranju dubrovačkog nasljeđa hrane koristit ćemo multidisciplinarni pristup Slow Fooda koji tradicijsku proizvodnju vidi kao snažan pokretač održivog ekonomskog, društvenog i ekološkog razvoja, vrednovanja i očuvanja lokalnih kulturnih i prirodnih osobitosti te memorije i identiteta lokalne zajednice.

Uvjereni smo da samo zajedničkom akcijom gradske uprave, institucija, organizacija, ugostitelja, proizvođača i građana, naše nasljeđe hrane može dobiti mjesto koje mu pripada: ponajprije u poljima i na tržnicama, zatim u kuhinjama, na trpezama, u izlozima, muzejima, ali i u svijesti, pričama i govoru lokalne zajednice.

Stoga vas pozivamo da svojim znanjem i iskustvom doprinesete ostvarenju ciljeva projekta "Slow Food Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana" čije predstavljanje će se održati u ponedjeljak 23. listopada u 14 sati u prostorijama Razvojne agencije DURA u Ulici Branitelja Dubrovnika 15.

U nadi da ćete prepoznati važnost projekta i buduće suradnje, srdačno Vas pozdravljamo u ime projektnog tima,

Ivo Kara-Pešić (Udruga Kinookus)
Mia Hrnić (DURA - Razvojna agencija Grada Dubrovnika)

Datum:
19.10.2017
Natrag