IMPLEMENTACIJSKA RADIONICA INTERREG CENTRAL EUROPE
HRCroatian
Početna
IMPLEMENTACIJSKA RADIONICA INTERREG CENTRAL EUROPE
IMPLEMENTACIJSKA RADIONICA INTERREG CENTRAL EUROPE
U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU kao Nacionalnog tijela te Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske kao Kontrolnog tijela, 24. listopada 2017. godine održana je prva implementacijska radionica za hrvatske projektne partnere u okviru programa transnacionalne suradnje Interreg Središnja Europa 2014-2020 te u sklopu 2. poziva na dostavu projektnih prijedloga.

U teorijskom dijelu radionice predstavljene su Smjernice o prihvatljivosti troškova za hrvatske projektne partnere, dok je u radnom dijelu prikazan cjelokupan postupak izrade izvještaja uz koji su prikazani česti problemi s kojima se kontrolori i projektni partneri susreću prilikom kontrole i odobrenja izvještaja.

Radionica u Splitu je okupila više od 30 projektnih partnera Programa Središnja Europa s dalmatinskog područja, na kojoj su sudjelovali djelatnici DURA-e Oliver Milošević, Ena Soprano i Mia Hrnić.

U sklopu 2. poziva na dostavu projektnih prijedloga odabrano je 56 projektnih partnera iz Hrvatske uz financiranje u vrijednosti od 9.294.827,38 eura. Program Središnja Europa u razdoblju 2014-2020 ulaže 231 milijun eura u sufinanciranje projekata transnacionalne suradnje, a u teritorijalnom smislu obuhvaća devet srednjoeuropskih država članica EU.
Datum:
25.10.2017
Natrag