FORMIRANJE RADNIH SKUPINA U PROJEKTU „SLOW FOOD-CE“
HRCroatian
Početna
FORMIRANJE RADNIH SKUPINA U PROJEKTU „SLOW FOOD-CE“
FORMIRANJE RADNIH SKUPINA U PROJEKTU „SLOW FOOD-CE“
1_12 1_14 1_24 1_29 1_30 1_35 1_25
DURA i Udruga Kinookus predstavili su projekt „SLOW FOOD-CE" učenicima i profesorima Turističke i ugostiteljske škole 11.12.2017 godine u Dubrovniku, gdje je započela međusobna suradnja u cilju zaštite raznolike tradicijske poljoprivrede.

Predavanje je okupilo veći broj učenika kojima smo predstavili projekt, pojam Slow fooda kao i projektnu aktivnost formiranje radnih skupina u projektu.

Prisutne nastavnike i učenike pozdravio je ravnatelj Perušina, istaknuvši važnost lokalne hrane za kulturni identite zajednice, kao i dosadašnji rad Ove institucije u pogledima Slow fooda.

Mia Hrnić, voditeljica projekta DURA-e, predstavila je sve partnere na projektu koji obuhvaća Italiju, Poljsku, Republiku Češku, Mađarsku i Hrvatsku, odnosno pet gradova UNESCO baštine: Veneciju, Krakow, Brno, Keckemet i Dubrovnik.

Ivo Kara Pešić ispred udruge Kinookus nastojao je učenicima približiti važnost održivog razvoja hrane, vrijednost koju Dubrovnik ima kao i način da istu trebamo unaprijediti.

Također je predstavio Sveučilište gastronomskih znanosti u Pollenzu, koje je krenulo s radom 2004. godine na ideju Carla Petrinija predsjednika i osnivača Slow Fooda.

Sveučilište je krenulo s radom trogodišnjeg programa, a nakon toga aktiviran je jednogodišnji master program na engleskom jeziku, i dvogodišnji diplomski program (laurea magistrale). Danas imamo visokostručne programe posvećene tradicijskim prehrambenim proizvodima sa statusom izvrsnosti, dva kuharska programa posvećena talijanskoj kuhinji (na engleskom i talijanskom) i Master in Italian Wine Culture.

Sveučilište u Pollenzu jedino je na svijetu koje se bavi isključivo gastronomskim znanostima koristeći pristup inspiriran Slow Food filozofijom. Na njemu se hrana promatra kao kultura povezana sa svim aspektima ljudskog života.

Kroz ovaj projekt Turistička i ugostiteljska škola jedan je od dionika na projektu te ćemo zajedničkom sinergijom težiti da bogata dubrovačka baština hrane dobije svoje zasluženo mjesto u lokanom životu.

Ukupna vrijednost projekta je 15.211.376,62 HRK. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava za DURA-u iznosi 1.468.363,58 HRK a sufinanciranje je 259.123,05 HRK.

Web stranicu projekta kao i projektne aktivnosti možete pogledati ovdje.
Datum:
12.12.2017
Natrag