SLOW FOOD - TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE
HRCroatian
Početna
SLOW FOOD - TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE
SLOW FOOD - TRENING MAPIRANJA GASTRO-KULTURALNOG NASLJEĐA HRANE

Dubrovačka razvojna agencija DURA i Udruga Kinookus pozivaju sve zainteresirane  na pilot trening mapiranja gastro-kulturalnog nasljeđa u sklopu projekta “Slow Food Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana” koji će se održati u ponedjeljak 28. svibnja 2018. godine s početkom u 10:00 sati u hotelu Adria, u Radnička ul. 46.

Projekt, čiji je nositelj Slow Food, a partneri Grad Venecija, Gastronomsko Sveučilište u Pollenzu (Italija), Turistička zajednica Južne Moravije, Slow Food Brno (Republika Češka), Grad Krakov, odjel za promociju i turizam (Poljska), Grad Kecskemet (Mađarska), Dubrovačka razvojna agencija DURA i Udruga Kinookus utemeljen je na Slow Food konceptu “nove gastronomije”, multidisciplinarnom pristupu hrani koji prepoznaje snažne veze između nepca, planeta i ljudi.

Jedan od ciljeva projekta stvaranje je prenosivog modela vrednovanja tradicijske hrane, pasmina i sjemena, tradicijskih tehnika prerade, folklora, kulturnog krajolika, prirodnih resursa koji hrane i povezuju gradsko stanovništvo i ruralne zajednice, istovremeno osnažujući zajedničke vrijednosti nasljeđa hrane i novi savez pet gradova vrijedne spomeničke baštine Središnje Europe, a sve na dobrobit lokalnih uprava, civilnog društva, institucija, malih poduzeća prehrambenog sektora, uslužnih djelatnosti te kreativnog sektora i građanstva uopće.

Cilj treninga osposobiti je lokalne aktere u identificiranju nematerijalnog nasljeđa hrane i to u perspektivi koja kombinira ekonomsku, ekološku i društvenu održivost.

PROGRAM TRENINGA:

10:00

Uvodni pozdrav – Ana Marija Pilato – direktorica DURA-e

10:15

Modul 1

Teorijski okvir – holistički pristup gastro-kulturalnom nasljeđu

Etno i bioraznolikost

Žitnice memorije

11:15

Modul 2

Mapiranje – ciljevi, predmeti i faze mapiranja

12:30

Pauza za ručak

14:00

Modul 3

Teorijsko-znanstveno istraživanje

14.45

Modul 4

Terensko istraživanje – video intervjui

15:30

Pitanja


Zbog ograničenog broja sudionika molimo sve zainteresirane da se prijave najkasnije do petka 25. svibnja 2018. godine do 13:00 sati putem maila: [email protected] ili putem telefona 020/640-275.

Veselimo se Vašem dolasku!

Datum:
24.05.2018
Natrag