HRCroatian
Početna
DRUGI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA IDEAL
DRUGI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA IDEAL

U okviru projekta iDEAL (DEcision support for Adaptation pLan)  u tijeku je drugi partnerski sastanak koji se održava u talijanskim gradovima Misano Adriatico i Rimini  od 7. do 9. studenog 2018. godine na kojem  sudjeluju djelatnici DURA-e Svjetlana Šimunović i Ivan Saltarić te vanjske suradnice iz tvrtke Pro Plan koje su zadužene za „komunikaciji paket“ u okviru projekta.

Tijekom dva  dana održat će se niz predavanja i prezentacija vezane za klimatske promjene. Također projektni partneri obići će i „The green technology expo“ u izložbenom centru u Riminiju.

Cilj projekta iDEAL je poboljšanje sustava praćenja klimatskih promjena i planiranje mjera prilagodbe za rješavanje specifičnih učinaka na obuhvaćenim regijama, a krajnji rezultat bit će izrada plana prilagodbe klimatskim promjenama.

Projekt je vrijedan 799.191,80 EUR, a za aktivnosti DURA-e osigurano je 135.318,00 EUR.

Istarska županija i Grad Dubrovnik bit će tako među prvima u Hrvatskoj koji će implementirati savjete Europske komisije koja potiče sve zemlje članice na prilagodbu klimatskim promjenama i izradu planova prilagodbe.


Sljedeći partnerski sastanak planira je za veljaču 2019. godine u Veneciji.

Datum:
07.11.2018
Natrag