HRCroatian
Početna
MANIFESTACIJA KOJU VRIJEDI DOĆI POGLEDATI - 5. DKKI 2018
MANIFESTACIJA KOJU VRIJEDI DOĆI POGLEDATI - 5. DKKI 2018

U organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA-e i Grada Dubrovnika, uz pokoroviteljstvo Ministarstva kulture, od 14 do 16 studenog održat će se peti po redu Dani kreativnih kulturnih industrija.

Direktorica Ana Marija Pilato Krile najavila je kako će program činiti "pregršt zanimljivih događanja, edukacija, seminara, izložbi, glazbeno plesnih nastupa, koncerata, a održat će se i popularne neformalne prezentacije kreativaca Pecha Kucha.

- Cilj nam je okupiti sve kreativno-kulturno-inovativne pojedince i udruge s područja grada te ugostiti stručnjake iz drugih dijelova Hrvatske kako bi prenijeli svoja znanja – kazala je Pilato najavivši otvaranje DKKI-a koji će početi sa šetnjom s gradonačelnikom u 18,30 ispred Gradske vijećnice.

Nora Mojaš i Made Miličević koje čine kreativni tim najavile su panel raspravu o nematerijalnoj baštini u srijedu u 14 sati, plesnu radionicu salse nakon čega je otvaranje manifestacije u 19.30 u Luži i izložba plakata. U četvrtak je predavanje Igora Jurilja, nakon čega je u Europskom domu Dubrovnik razgovor mladih o Orlandu, a noć je rezervirana za izložbu i ples u Lazaretima u 19 sati te koncert benda Rolo.

Svjetlana Šimunović iz Dubrovačke razvojne agencije predstavila je crowdfunding radionicu koja će se održati u petak u zgradi Dubrovačke razvojne agencije u petak u 10 sati.

- Uvijek se žalimo kako imamo dobro ideju i proizvod, a na ovaj način će biti prezentirano kako napraviti crowdfunding kampanju, odnosno kako dobiti novac za određeni proizvod ili ideju.  To je izuzetna prilika za naučiti važne stvari – kazala je Šimunović dodavši kako je ulazak na sva događanja besplatan.

Žarko Dragojević iz kreativnog tima mišljenja je kako su DKKI jedna od najpozitivnijih manifestacija u gradu.

- Ti dani spajaju puno ljudi, udruga, institucija… Nadamo se da ćemo dočekati još puno godina te da će netko poslije nas nastaviti ovu dobru ideju i odličnu inicijativu – kazao je Dragojević te posebno istaknuo događaje u petak. Naime, nakon radionice, u 13.30 je druženje s mladim književnicima Tanjom Radman, Davorom Novevskim i Barbarom Klepić u Studentskom teatru Lero, nakon čega će se održati predavanje o vizualnom identitetu Vukovarskog vodotornja u 17.30 u UDG, a događaj koji okuplja najviše ljudi Pecha Kucha u 19.30 sati u Lazaretima prije čega je izložba Marka Boellaarda.

- Od svih ovih taletiranih umova možemo svi možemo puno toga naučiti. Upravo je to cilj manifestacije Dani kulturnih kreativnih industrija – zaključio je Žarko Dragojević.

Izvor, fotografija - Dubrovački dnevnik

Datum:
13.11.2018
Natrag