POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE
HRCroatian
Početna
POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE
POZIV NA TRENING VALORIZIRANJA GASTRO-KULTURNE BAŠTINE

Dubrovačka razvojna agencija DURA i Udruga Kinookus pozivaju sve zainteresirane na trening valoriziranja gastro-kulturne baštine u sklopu projekta "Slow Food Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana" koji će se održati u ponedjeljak 19. studenog 2018. godine s početkom u 10 sati u hotelu Adria, u Radnička ul. 46 u Dubrovniku.

Cilj treninga pružiti je uvid u najbolje prakse i ponuditi smjernice za održivo vrednovanje hrane koja je dio gastro-kulturnog nasljeđa određenog područja.

Projekt, čiji je nositelj Slow Food, a partneri Grad Venecija, Gastronomsko Sveučilište u Pollenzu (Italija), Turistička zajednica Južne Moravije, Slow Food Brno (Republika Češka), Grad Krakov, odjel za promociju i turizam (Poljska), Grad Kecskemet (Mađarska), Dubrovačka razvojna agencija DURA i Udruga Kinookus utemeljen je na Slow Food konceptu “nove gastronomije”, multidisciplinarnom pristupu hrani koji prepoznaje snažne veze između nepca, planeta i ljudi.

Cilj projekta promoviranje je i očuvanje gastronomskog nasljeđa Srednje Europe, regije koja prolazi kroz velike promjene i u kojoj su brojne tradicije ugrožene. Pet gradova u pet različitih zemalja okupljeno je u projekt i svakom od njih povjeren je zadatak razvijanja programa mapiranja i očuvanja gastronomskih resursa, kroz istraživanje na terenu i teorijsko-znanstveni rad. U gradovima se provode pilot akcije prilagođene lokalnom kontekstu i viziji budućnosti. Na taj način grad postaje uzor u svojoj regiji u smislu gastronomske tradicije te primjer koji mogu slijediti i druge urbane sredine. Istovremeno se osnažuje savez Venecije, Kecskemeta, Brna, Krakowa i Dubrovnika, gradova vrijedne spomeničke baštine Središnje Europe, a sve na dobrobit lokalnih uprava, civilnog društva, institucija, malih poduzeća prehrambenog sektora, uslužnih djelatnosti te kreativnog sektora i građanstva uopće.

Ovdje preuzmite PROGRAM događanja.


Molimo da Vaše sudjelovanje potvrdite najkasnije do 16. studenog 2018 godine do 10 sati na email [email protected] ili broj telefona/mobitela : 020/638-236, 099/484 53 34.

Sudjelovanje na treningu je besplatno.


Dobro nam došli!

Datum:
14.11.2018
Natrag