HRCroatian
Početna
DURA NA CLUSTERING EVENTU PROJEKTA ECONAUTINET
DURA NA CLUSTERING EVENTU PROJEKTA ECONAUTINET

U sklopu konferencije SDEWES2019 održan je "Clustering event" u sklopu projekta Eco-NautiNET kojem je cilj poboljšati međunarodnu konkurentnost i inovativnost malih i srednjih poduzeća u nautičkom sektoru kroz inovativni model mreže suradnje između poduzetnika, poduzetničkih potpornih institucija i istraživačkih institucija u nautičkom sektoru.  Svrha projekta je olakšati usvajanje najboljih raspoloživih tehnologija (BAT) i inovacija u nautičkom sektoru korištenjem platforme za umrežavanje diljem ADRION regije. Mreža se trenutno sastoji od više od 80 malih i srednjih poduzetnika, sveučilišta i organizacija za podršku poslovanju i brzo raste.


Osim sudionika konferencije i istraživača, događaju su prisustvovali i lokalni poduzetnici s posebnim gostom iz iCAT - a, koji proizvodi tihe „zelene“ katamarane koji se pokreću na solarnu energiju. Gospodin Tomislav Uroda s FSB-a je predstavio inovativan pristup svog tima i proizvode za čisti pomorski prijevoz. Event je organiziraloSveučilište u Zagrebu – Fakultet strojarstva i brodogradnje kao jedan od partnera projekta.Na eventu je prisustvovala Marina Lazarević kao predstavnik DURA-e, također partner projekta, te Ivan Saltarić broker za područje Dubrovnika i okolice.

ECO-NautiNET platforma će dati priliku malim i srednjim poduzećima da se pridruže jadransko-jonskim ekološkim mrežama i podupiru inovaciju proizvoda kroz sudjelovanje istraživačkih instituta i sveučilišta. ECO-NautiNET mreža koja zajednički upravlja lokalnom organizacijom za podršku poslovne djelatnošću, surađivat će s istraživačkim institutima kako bi pomogli svojim zastupljenim malim i srednjim poduzećima razviti skup instrumenata i alata za poticanje inovativnosti i internacionalizacije, Projekt ECO-NautiNET financijski je podržan od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa Interreg ADRION.

Za više informacija posjetite stranice projekta (econautinet.adrioninterreg.eu/) ili posjetite platformu ECO-NautiNET (econautinet.fsb.hr/). 

Datum:
06.10.2019
Natrag