HRCroatian
Početna
ZAVREŠNI RADOVI ENERHETSKE OBNOVE VRTIĆA IZVIĐAČ

Završeni su radovi na povećanju energetske učinkovitosti zgrade dječjeg vrtića Izviđač, a tim povodom u obnovljenom objektu održana je konferencija za medije na kojem je prisustvovala i DURA uz gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković, ravnateljicu Dječjih vrtića Dubrovnik Boju Milan Mustać i predstavnika izvođača Miha Klečka.

Radi se o jednom u nizu infrastrukturnih projekata za koji je Grad Dubrovnik osigurao bespovratna sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Europske unije te iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost ove investicije iznosila je nešto više od 3,8 milijuna kuna s PDV-om, a Grad Dubrovnik je iz EU fondova osigurao 2,1 milijun kuna bespovratno.

Kontinuirano se nastavlja ulaganje u javne ustanove, kako one predškolskog karaktera, tako i osnovnoškolskog i isplati se koristiti europska sredstva jer se radi o značajnim novcima. – naglasio je gradonačelnik Franković.

U ime izvođača radova, Miho Klečak je objasnio što je sve napravljeno na dva vrtićka objekta. Radovi  na energetskoj obnovi obuhvatili su zamjenu vanjske stolarije na novoj i staroj zgradi vrtića, te dodatno toplinsko izoliranje vanjskih zidova i stropa nove zgrade vrtića.

Krovište iznad negrijanog tavanskog prostora i pročelje starog dijela zgrade su sanirani. Postojeći toplovodni sustav grijanja zamijenjen je elektro kotlovima, te je ugrađen novi sustav za grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline, što će rezultirati smanjenom potrošnjom energije za oko 62% i smanjenom emisijom ugljikovog dioksida.

Vrtić Izviđač počeo je s radom 1961. godine, a sastoji se od dvije zgrade, ona novija izgrađena je 1968.

ZAVREŠNI RADOVI ENERHETSKE OBNOVE VRTIĆA IZVIĐAČ
Datum:
12.12.2019
Natrag