HRCroatian
Početna
DURA na 7. partnerskom sastanku u Kopru

U okviru projekta “SMILE- “FirSt and last Mile Inter-modal mobiLity in congested urban arEas of Adrion Region” održan je sedmi partnerski sastanak u Koperu od 29. do 30. siječnja 2020. na kojem je sudjelovala djelatnica DURA-e Tea Gjivić Puzović.

Projekt SMILE kroz svoje aktivnosti ima za cilj poboljšati životno okruženje u područjima visoke gustoće prometa podržavanjem prometnih politika usmjerenih na smanjenje emisija stakleničkih plinova, širenjem ideje održivijeg načina transporta koji podrazumijeva veće korištenje javnog prijevoza, biciklizam, električna i hibridna vozila, smanjiti visoki pritisak na obalnim i prekograničnim cestama, smanjiti učinke neučinkovite isporuke tereta i negativne učinke turističke aktivnosti.

Na sastanku su prezentirane dosadašnje aktivnosti svih projektnih partnera, kao i one koje se tek moraju provesti, a sve u cilju ispunjenja projektnih aktivnosti do kraja projekta.

Pritom je poseban naglasak bio na radnom paktu koji se odnosi na testiranje IT i e-mobilnih rješenja. Na sastanku je sudjelovalo 10 projektnih partnera iz 7 država Jadransko – jonskog područja.

Projekt je financiran iz Jadransko-jonskog programa transnacionalne suradnje (ADRION) 2014. -2020., a provodi se od 01. siječnja 2018. do 31. prosinca 2020. godine.

DURA na 7. partnerskom sastanku u Kopru
Datum:
31.01.2020
Natrag