ŠESTI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA ODRŽAN ONLINE
HRCroatian
Početna
ŠESTI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA ODRŽAN ONLINE
ŠESTI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA HERIT-DATA ODRŽAN ONLINE

Šesti partnerski sastanak projekta HERIT-DATA održan je 31 ožujka i 1 travnja 2020 godine. Zbog globalne situacije sastanak u Patrasu (Grčka) nije mogao biti organiziran, pa je niz sastanaka po svim radnim paketima održan online. Sastancima je u ime Dubrovačke razvojne agencije nazočio Stjepan Ćavar.


Uz predstavljanje dosadašnjih rezultata i napretka projekta predstavljen je novi partner u projektu - Sveučilište u Firenci (Universita Degli Studi Firenze), a s obzirom na trenutnu situaciju u svijetu neizbježna je bila i tema globalnog zastoja zbog koronavirusa.
Zaključeno je kako projekt nastavlja dalje uz potrebne prilagodbe sukladno smjernicama i ograničenjima koje su trenutno na snazi u svakoj od zemalja partnera.

Da podsjetimo cilj projekta HERIT DATA je smanjiti utjecaj ljudskih aktivnosti (turizma) na kulturno naslijeđe, a tom okviru projekt planira razviti održivo i odgovorno upravljanje turizmom usmjereno prema kulturnom naslijeđu uz korištenje tehnologije i inovativnosti u alatima za upravljanja (Big and Open Data), kao i druge politike i socijalne mjere.

Projekt je podržan programom Interreg MED, financiran sredstvima ERDF (European Regional Development Fund) te je ukupna vrijednost projekta  4.195.515,20 EUR, dok je vrijednost projekta za DURA-u: 341,501.40 EUR


Aktivnosti projekta možete pratiti putem društvenih mreža

HERIT-DATA Twitter account: @heritdata
HERIT-DATA website: https://herit-data.interreg-med.eu/
DURA Twitter account: @DURA_Dubrovnik
DURA Facebook account:  https://www.facebook.com/dura.dubrovnik/

Datum:
03.04.2020
Natrag