HRCroatian
Početna
JAMSTVENI PROGRAM ZA KREATIVNE I KULTURNE INDUSTRIJE
JAMSTVENI PROGRAM ZA KREATIVNE I KULTURNE INDUSTRIJE
Od ponedjeljka 27. srpnja poduzetnici u području kulturnih i kreativnih industrija mogu podnijeti zahtjev poslovnim bankama za odobrenje kredita uz korištenje državnih jamstava osiguranih Programom jamstava za kredite za poduzetnike aktivne u području kulture i kreativnih industrija.
Kamate na ove kredite poduzetnicima u kulturi ne smiju prelaziti dva posto, a programom su obuhvaćeni krediti namijenjeni isključivo obrtnim sredstvima.
Riječ je o kreditnoj injekciji u vrijednosti od 300 milijuna kuna koja je javnosti najavljena prije nekoliko tjedana.  "Ministarstvo kulture i medija Program je pokrenulo u suradnji s HAMAG-BICRO-om i Ministarstvom financija, a u okviru drugog paketa mjera čiji je cilj poticanje i ponovno pokretanje proizvodnje i distribucije kulturnih sadržaja te osiguravanje dodatne likvidnosti poduzetnika u području kulturnih i kreativnih industrija na koje je zabrana okupljanja i otkazivanja događanja, zatvaranja kazališta, kina i koncertnih dvorana ostavila negativne posljedice.
Program je temeljen na Privremenom okviru Europske komisije  - za mjere državne potpore u svrhu podrške kulturnom i kreativnom sektoru u aktualnoj pandemiji COVID-19 te ga je 17. lipnja 2020. godine odobrila Europska komisija, a 2. srpnja 2020. godine usvojila Vlada RH", ističe se u priopćenju Ministarstva kulture.

Vi[e o jamstvenom programu možete pogledati OVDJE
Datum:
31.07.2020
Natrag