HRCroatian
Početna
U TIJEKU SU ZOOM RADIONICE PROVEDBE PROJEKTA PB-a S UČENICIMA OSNOVNIH ŠKOLA
U TIJEKU SU ZOOM RADIONICE PROVEDBE PROJEKTA PB-a S UČENICIMA OSNOVNIH ŠKOLA

Djelatnice DURA-e, Ena Soprano i Maris Arbanasin provele su tijekom 13. i 14. listopada 2020 g. šest zoom radionica s učenicima i učenicama šestih razreda osnovnih škola: Mokošica, Marin Držić i  Montovjerna u prostorijama DURA-e.

Na radionicama govorilo se o značenju projekta, što je to participativno budžetiranje kao i mogućnosti što mogu ovim projektom realizirati unutar svoje škole za dobrobit više učenika, a i same škole. Također smo im nastojali približiti da za svoje ideje imaju određenu količinu novca, i da ideje trebaju u taj iznos ukalkulirati. Iznos koji im je na raspolaganju je 10.000,00 kuna (neto). Na kraju prezentacije smo im pokazati kako nam je bilo i kako smo se lijepo zabavili i prošle godine na radionicama pa smo im pustili kratki video uradak izrađen od FLARE studija u Dubrovniku.

Učenici su shvatili da svoje ideje mogu provesti u djelo time da ih dobro obrazlože i pridobiju glasove drugih učenika za svoj projekt.

Pobjednička ideja iz jednog razreda ide u drugi krug glasovanja na razini generacije svake škole. U finalnom glasovanju će pobijediti jedan projekt na razini škole. Prije samog finalnog glasovanja bit će organizirana i promotivna kampanja unutar škole, nevjerojatnije u glavnom predvorju škole gdje će učenici trebati što kvalitetnije predstaviti svoj projekt i samouvjereno „lobirati“ za svoj projekt s objašnjenjem da će baš njihov projekt doprinijeti poboljšanju škole i većem broju učenika.

Više puta kroz prezentacije spominjali smo da je jako bitno voditi računa o kriterijima koje projekt treba zadovoljiti da bi mogao biti prihvaćen i uvršten u finalno glasovanje.

S veseljem obostrano iščekujemo samu provedbu radionica i zaista se nadamo da ćemo projekt realizirati do kraja bez obzira što se nalazimo u izvanrednoj situaciji - pandemiji COVIDA-19 kao i cijeli svijet. Zajedničkim snagama nastojimo premostiti barijere i na što bezbolniji način projekt uspješno dovesti do kraja i ostvariti cilj, a to je zadovoljstvo učenika osnovnih škola i realizacija njihovih ideja u djela.

Jako nam je važno njihovo zadovoljstvo i realizacija projekata, jer smo prije svega zbog njih tu. Njihova sreća na licima nam je motiv i elan da idemo do kraja zajedničkim snagama.

U projektu ove godine sudjeluje 7 osnovnih škola, s ukupnim budžetom od 70.000,00 kuna što smo uspjeli osigurati u proračunu Grada Dubrovnika.

Datum:
14.10.2020
Natrag