HRCroatian
Početna
IZGLASANI PROJEKTI U OŠ MOKOŠICA, MARIN DRŽIĆ I MARIN GETALDIĆ
IZGLASANI PROJEKTI U OŠ MOKOŠICA, MARIN DRŽIĆ I MARIN GETALDIĆ

Osnovne škole: Mokošica, Marin Držić i Marin Getaldić izglasali su pobjedničke ideje na razini svojih škola, a sve u sklopu projekta “Participativno budžetiranje” kojeg DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom provodi po školama od 10 mjeseca ove godine. Sretni smo što možemo u doba COVIDA -19 u škole unijeti radost i sreću među učenike i ovim putem možemo sa sigurnošću reći da su učenici osigurali ostvariti svoje ideje do kraja ove kalendarske godine, a sve zahvaljujući projektu “Participativno budžetiranje”.

Učitelji kao i ravnatelji škola izrazili su veliko zadovoljstvo provedbom projekta i ove godine u školama, tako da se veselimo radu i u budućnosti sa školama na ovom projektu.

Nije se bilo lako odlučiti za koju ideju glasovati unutar svakog razreda, jer su sve ideje imale smisla i bile provodive i nastale od dječjih razmišljanja i razgovora. Pogledima su se djeca razumjela i nadograđivala, i s radošću surađivala. Cilj projekta je bio učenicima omogućiti i pružiti alat demokratskog odlučivanja i pružiti im znanje i jedan vid građanskog odgoja s kojim se susreću svakodnevno, ali će se susretati i u budućnosti.

U Osnovnoj školi Mokošica ideja s najvećim brojem glasova je bila "Uređenje vanjskog prostora škole". Učenici šestih razreda uspješno su izglasali pobjedničku ideju s ukupnim brojem glasova 43.  Unutar pobjedničkog projekta učenici su izrazili želje za nabavkom: stalka za bicikle, vanjskih klupa, stolova, sprava i ostalih rekvizita, a sve u vrijednosti od 10.000,00 kuna (bez PDV-a).  Ukupan broj učenika koji je glasovao na dan 13. studenog 2020 godine u OŠ Mokošica je bio 101, a od toga važećih glasova je bilo 99 i dva nevažeća glasa.

Pobjednička ideja na razini Osnovne škole Marin Držić, koja je dobila najveći broj glasova je "Uređenje vanjskog prostora škole - vanjske klupe i stolovi". Ideja je osvojila ukupno 27 glasova. Unutar pobjedničkog projekta učenici su izrazili želje za nabavkom: vanjskih klupa i stolova. Ukupan broj učenika koji je glasovao na dan 16. studenog 2020 godine bio je 64, važećih glasova je bilo 63 i jedan nevažeći glas.

U Oš Marin Getaldić, projekt „Sportska oprema“ odnosno nabavka bicikli, stalka za bicikle i ostale potrebne opreme dobila je 24 glasa od ukupno 39 glasova što je odnijelo prvo mjesto. Druga po redu je bila ideja nabavka knjiga s 14 glasova i 1 glas je bio nevažeći.

Uspješno je odrađena evaluacija projekta od strane učenika i učitelja, gdje smo saznati iskustva o projektu i želju za realizacijom u sljedećoj školskoj godini.

Uskoro nas očekuje ono najzanimljivije, a to je realizacija izglasanih ideja sa školama što učenici očekuju s veseljem i radošću.

Datum:
16.11.2020
Natrag