Dura
Novosti

Održan Međunarodni stručni skup „Održivi razvoj kroz odgovorni turizam“

Održan Međunarodni stručni skup „Održivi razvoj kroz odgovorni turizam“
Održan Međunarodni stručni skup  „Održivi razvoj kroz odgovorni turizam“
Dana 9. i 10.lipnja 2011. u Hotelu Petka održan je međunarodni stručni skup pod nazivom „Održivi razvoj kroz odgovorni turizam“, na kojem su sudjelovali predstavnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA d.o.o. Cilj skupa je pridonijeti održivom razvoju gospodarstava na području Jadrana kroz prekograničnu suradnju i razmjenu iskustava, a sam projekt je financiralo Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije i Regija Marche.
Udruga DEŠA Dubrovnik u suradnji s nevladinom udrugom Cospe iz Firence organizirala je međunarodni stručni skup pod nazivom „Održivi razvoj kroz odgovorni turizam“, kao završni javni čin projekta „Jadran, malo poduzetništvo i lokalni razvoj“,
U četvrtak 9.lipnja na skupu su se analizirali rezultati svih aktivnosti koje su u protekle tri godine bile organizirane ne teritoriju Dubrovačko – Neretvanske županije, kao i iskustva stečena na brojnim studijskim putovanjima u Italiju.
U petak, 10. lipnja, vrhunski međunarodni stručnjaci kao što su prof. Harold Goodwin sa Leeds Metropolitan University i Maurizio Davolio, predsjednik udruge AITR (Associazione Italiana Turismo Responsabile) te brojni hrvatski znanstvenici i visoko kvalificirani mladi stručnjaci, prezentirali su specifičnosti koncepta odgovornog turizma i razne aspekte njegove prakse. Skup će obilježiti i prezentacija Hrvatske Inicijative za Odgovorni turizam, nove platforme za promicanje odgovornog turizma.
Datum:
10.06.2011
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X