Dura
Novosti

Mladi dubrovački znanstvenici u „Tvornici ideja“ osnivaju Agenciju za energetiku i informacijske tehnologije

Mladi dubrovački znanstvenici u „Tvornici ideja“ osnivaju Agenciju za energetiku i informacijske tehnologije
Mladi dubrovački znanstvenici u „Tvornici ideja“ osnivaju Agenciju za energetiku i informacijske tehnologije
Dana 3. kolovoza 2011. u Maloj vijećnici, dubrovački elektrotehničari, studenti diplomskih i postdiplomskih studija u području elektrotehnike i računarstva Mario Bazina, Ivan Grbavac, Ivan Ivušić, Frano Luetić, Vlaho Petrović i Dinka Vragolov predstavili su gradonačelniku Grada Dubrovnika Andru Vlahušiću i predstavnicima Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e projekt osnivanja Agencije za energetiku i informacijske tehnologije u sklopu poduzetničkog inkubatora ‘Tvornica Ideja’.
Šest mladih dubrovačkih stručnjaka u područjima energetike, elektrotehnike i računarstva, koji su karijere po diplomiranju počeli graditi na dubrovačkom i zagrebačkom sveučilištu u svojstvu znanstvenih novaka, su predložili stvaranje prve tvrtke na ovom području koja će se baviti izradom energetskih studija, ugradnjom solarnih panela i vjetroagregata, te energetskim klasificiranjem zgrada u skladu sa standardima Europske unije. Ideja će se realizirati kroz poduzetnički inkubator ‘Tvornica ideja’ koji provodi DURA uz potporu Grada Dubrovnika. Novoosnovanoj Agenciji za energetiku i informacijske tehnologije će se omogućiti pomoć u obliku pružanja besplatnog poslovnog prostora iduće 2 godine u „Tvornici ideja“ te pravne, računovodstvene i marketinške usluge.

Ulaskom u Europsku Uniju povećati će se potreba za usklađivanjem s energetskim strategijama EU, te se može očekivati daljnji rast i razvoj Agencije za energetiku i informacijske tehnologije, a samim time i nova zapošljavanja dubrovačkih stručnjaka. Prihvaćanjem ovog projekta ‘Tvornica ideja’ nastavlja poticati razvoj dubrovačkog poduzetništva, s posebnim naglaskom na nove tehnologije i usklađivanje s europskim standardima uz spajanje znanstvenih dostignuća i prakse.

Datum:
04.08.2011
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X