Dura
Novosti

Projekt EU&YOUth – Pitali smo sugrađane o EU

Projekt EU&YOUth – Pitali smo sugrađane o EU
Projekt EU&YOUth - Pitali smo sugrađane o EU
U sklopu projekta “EU&YOUth – EU i vi mladi” kojeg financira Delegacija Europske Unije u RH i provodi regionalna razvojna agencija DUNEA u suradnji s Razvojnom agencijom grada Dubrovnika DURA i ostalim partnerima, od 26. do 29. rujna je organiziran niz aktivnosti na kojem su sudjelovali srednjoškolci.

Cilj ovih aktivnosti je promicati razumijevanje mladih o politikama EU, no jednako tako informirati i širu javnost o prednostima za mlade i nevladine udruge koje pruža skoro pridruživanje Europskoj Uniji.
Tako je u Vela Luci uz vodstvo muzejske kustosice gradskog muzeja Korčula, Sani Sardelić, održana radionica za izradu edukativne slikovnice za predškolski uzrast pod geslom “Europska Unija za najmlađe”. Potom je u Dubrovniku, Pločama i Vela Luci organizirano snimanje za izradu kratkog filma u kojem su sudjelovali srednjoškolci iz srednjih škola iz Dubrovnika (Gimnazija, medicinska škola) te srednje škole Fra. Andrije Kačića Miošića iz Ploča i srednje škole iz Vela Luke i Blata uz vodstvo filmskog stručnjaka. Ukupno 30-ak učenika s nizom pitanja i video kamerama anketiralo je prolaznike na tri lokacije o tome što za njih znači Europska Unija i o tome koliko poznaju njena načela. Video uradak biti će prikazan na sljedećoj aktivnosti EU&YOUth projekta– IPA cafe debati za mlade 4.studenog u Pločama koja će biti otvorena za javnost.

Datum:
28.10.2011
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X