Dura
Novosti

Suradnjom sa Španjolcima do nove namjene zanemarenih građevina

Suradnjom sa Španjolcima do nove namjene zanemarenih građevina
Suradnjom sa Španjolcima do nove namjene zanemarenih građevina
Dana 14.prosinca 2011. predstavnici španjolske tvrtke Transmadrid sastali su se gradonačelnikom Grada Dubrovnika Androm Vlahušićem. Kroz projekt ‘Okvirni plan za stvaranje hotelskog lanca putem obnove i adaptacije povijesnih zdanja u Dubrovniku’  kojeg provodi Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA pod pokroviteljstvom vlade Kraljevine Španjolske izradit će se detaljna studija novog prijedloga korištenja ljetnikovaca i drugih napuštenih vrijednih nekretnina na području Grada Dubrovnika u turističke i druge svrhe.
Skupina domaćih i stranih stručnjaka s velikim iskustvom nakon dugo vremena valorizira i sistematski pristupa mogućoj budućoj namjeni napuštenih ljetnikovaca Rijeke dubrovačke i drugih vrijednih nekretnina na području Grada Dubrovnika. Tijekom siječnja tvrtka Transmadrid izradit će prve prijedloge uređenja ljetnikovaca Restić, stare obiteljske kuće u Ulici Braće Andrijić, objekta u Istarskoj ulici, te ljetnikovaca Lazarević u Rijeci Dubrovačkoj.

Također, predstavnici tvrke obišli su i Gornja sela Orašca te Otok Šipan.
Činjenica da se izrada ove studije vremenski poklapa s izmjenama i dopunama GUP-a i PPU Grada Dubrovnika, te daje priliku da se kroz te izmjene na pravi način vrati povjesnim zdanjima nova namjenu koja će im pružiti perspektivu razvoja i obnove.

Datum:
16.12.2011
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X