Dura
Novosti

Objavljen ‘Prvi priručnik za bavljenje seoskim turizmom’

Objavljen ‘Prvi priručnik za bavljenje seoskim turizmom’
Objavljen ‘Prvi priručnik za bavljenje seoskim turizmom’
U sklopu projekta “Očuvanje i održivo korištenje biološke raznolikosti na dalmatinskoj obali – COAST” kojeg provodi UNDP (United Nations Developing Programme) sufinanciran od strane Ministarstvom turizma koji je nakladnik.
Priručnik na jednom mjestu, jednostavno i razumljivo nudi sve potrebno za organizaciju, vođenje i poslovanje turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva. Od same ideje, preko izbora vrste turističkih domaćinstava i turističkih usluga, do mogućnosti financiranja, uređenja domaćinstva, registracije, zakonskih odredbi, poreznih obveza, promocije, marketinga i drugog, a namijenjen je početnicima i onima koji se seoskim turizmom već bave.

Najviše registriranih agroturizama ima u Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj i Osječko-baranjskoj županiji, ali i u ostalim se županijama zadnjih godina bilježi porast broja tih gospodarstava. Gleda li se širi kontekst seoskog turizma, te ubroje i gospodarstva koja su registrirana kao privatni iznajmljivači (oni koji su uredili tradicijske seoske kuće za smještaj), tada broj objekata u kojima se u Hrvatskoj odvija neka vrsta seoskog turizma raste na gotovo 800.

Više informacija o Priručniku možete dobiti ovdje.

Priručnik je besplatan i nalazi se u prilogu ovog članka

Svi zainteresirani primjerke priručnika možete dobiti u Ministarstvu turizma na tel. 01 6169 260 i e-mail: Tanja.NovotniGolubic@mint.hr.

Datum:
07.02.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X