Dura
Novosti

Održana Međunarodna konferencija povijesnih gradova u Dubrovniku

Održana Međunarodna konferencija povijesnih gradova u Dubrovniku

Dana 4. i 5.listopada 2012. u hotelu Libertas Rixos, održana je međunarodna konferencija povijesnih gradova pod nazivom ‘Podupiranje pametnog i održivog rasta te rast uključivosti u povijesnim gradovima’, na kojem su prisustvovali i predstavnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA.

Cilj konferencje bio je usredotočiti se na izazove i mogućnosti s kojima se trenutno suočavaju povijesni gradovi, a grad Dubrovnik kao UNESCO-ov grad svjetske baštine, pružio je inspirativan ambijent za sudionike iz cijele Europe i svijeta. Konferencija je istražila načine na koje povijesni gradovi mogu pridonijeti europskim prioritetima, te je predstavljen povijesni grad kao model za pametni i održivi rast, te rast uključivosti s naglaskom na gospodarsko znanje, socijalnu koheziju i izazove klimatskih promjena.

Tematsko usmjerenje konferencije obuhvatilo je nove Strategije EU-a 2020 za razdoblje 2013. – 2020. godine čija će politika odrediti način raspodjele europskih fondova, kao ključni izvor financiranja europskih povijesnih gradova.

 

Datum:
13.08.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X