Dura
Novosti

Stanar Tvornice ideja osvojio nagradu za dizajn

Stanar Tvornice ideja osvojio nagradu za dizajn
Stanar Tvornice ideja osvojio nagradu za dizajn
Dana 13. rujna 2012. Dino Smrekar, dizajner, član Tvornice ideja, osvojio je nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) koja se dodjeljivala u sklopu otvorenja Izložbe hrvatskog dizajna 1112 u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Dino Smrekar je osvojio nagradu HDD-a za najbolji Koncept u profesionalnoj kategoriji ExtraOrdinary Design (Izvanredni Dizajn).

Nagrade i priznanja se dodjeljuju unutar sedam profesionalnih i jednako toliko studentskih kategorija: Dizajn vizualnih komunikacija, Produkt / industrijski dizajn, Dizajn elektronskih / interaktivnih medija, Dizajn ambalaže, Dizajn postava izložbi, signalizacija i prostorna grafika, Koncept i Modni /odjevni dizajn. Žiri je dodijelio i ukupno šest priznanja za radove za koje smatra da su zaslužili biti istaknuti u svojoj kategoriji. Velika nagrada HDD-a dodjeljuje se za najbolji rad u posljednje dvije godine, a nagrada ICOGRADA Excellence Award, dodjeljuje se ukupno najboljem radu u području vizualnih komunikacija, bez obzira je li riječ o studentskoj ili profesionalnoj produkciji.

Ocjenjivački sud koji je odlučivao o nagradama djelovao je u sastavu: informacijski arhitekt Vanja Bertalan, grafički dizajner Nikola Đurek, produkt dizajner Neven Kovačić, modni dizajner i likovni umjetnik Silvio Vujičić, grafička dizajnerica Narcisa Vukojević te produkt dizajner Jure Miklavc i grafički dizajner Mirko Ilić.

Datum:
21.09.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X