Dura
Novosti

Spotie.com lansirao novu verziju na Web Festu

Spotie.com lansirao novu verziju na Web Festu
Spotie.com lansirao novu verziju na Web Festu
Dana 21.rujna 2012. u Budvi održan je Web Fest .ME, najveći regionalni internet festival, na kojem je predstavljena nova verzija aplikacije Spotie.com, poznate hrvatske socijalne mreže za događaje, koju razvijaju mladi poduzetnici stanari poduzetničkog inkubatora Tvornica ideja.

Posjetitelji konferencije tako su dobili priliku prvi isprobati novu verziju aplikacije Spotie.com, poznate hrvatske socijalne mreže za događaje. Spotie je bio na preko deset najprestižnijih konferencija i natjecanja, od Pekinga do Amsterdama.
Nakon skupljenog iskustva i prijedloga Spotie tim odlučio je krenuti u razvoj druge verzije Spotie-a u kojemu su okrenuli poslovni model prema poslovnim korsnicima, odnosno prema organizatorima događanja.

„Situacija se razvija brže i bolje nego što smo očekivali.  Prava snaga Spotie-a će se tek pokazati unutar ciljanih sredina. Sretni smo jer su organizatori WebFesta-a prepoznali ideju i odlucili da bas na njihovoj konferenciju lansiramo nasu novu verziju. Trenutno nas 8 radi na projektu i rastemo a pravo vrijeme za nas tek stiže.“, izjavio je Marjan Žitnik, Suosnivač

Da bi što bolje i brze razvili novu verziju Spotie-a, uključili su novog člana u tim, Nikšu Vlahušića, programera mobilih aplikacja s trogodišnjim iskustvom. Nikša studira na četvrtoj godini Fakulteta Elektrotehnike Strojarstva i Brodogradnje na smjeru Računarstvo. U svojoj kratkoj ali energičnoj karijeri  postigao je niz uspjeha, od kojih  se posebno može naglasiti par milijuna preuzimanja aplikacija koje je razvijao u poznatoj domaćoj IT tvrtki Planet1107.

„Oduševljen sam cijelim projektom i što sam postao dio tima, mislim da Spotie ima globalnog potecnijala i iz tog razloga sam prihvatio ući u tim“, izjavio je Nikša Vlahušić.

Prva verzija Spotie servisa bila je orijentirana prema krajnjem korisniku, a poslovni model je bio orijentiran na posredni marketing, te je mogućnost monetizacije bez visokih ulaganja bila upitna. Nakon brojnih konferencija, mentorskih sesija, savjetovanja i na koncu kontakata sa samim tržištem i klijentima, odlučili su okrenuti poslovni model naopačke. Novost u pristupu je orijentacija na rješavanje problema samog organizatora događaja.

Spotie tim je primjetio da organizatori svih važnijih događanja nastoje izraditi vlastite mobilne aplikacije za svaki događaj i tu nailaze na niz problema. Aplikacije često nisu integrirane s društvenim mrežama, nemaju mogućnost izmjene sadržaja bez slanja nove verzije na AppStore review, što izaziva kašnjenja i otežava izmjene u rasporedu. Osim toga, mogućnosti interakcije među posjetiteljima su limitirane ili ne postoje, kao ni mogućnosti interakcije posjetitelja i događaja. Također, organizatori moraju financirati razvoj aplikacija za sve platforme, što je uvijek jako skupo. O analitičkim mogućnostima takvih aplikacija da ne govorimo. Organizatori nemaju uvida u statistike o ponašanju posjetitelja, njihove komentare, zadovoljstvo, preporuke i slično.

Spotie 2.0 je prepoznao i rješava upravo te probleme event organizatora. Radi se o mobilnoj platformi za organizaciju događaja koja rješava sve navedene probleme, pružajući potpuno interaktivno iskustvo organizatorima i posjetiteljima, kao što su ostavljanje komentara, fotografija, praćenje live-feedova, dijeljenje na društvenim mrežama, push notifikacije o promjenama rasporeda i važnim obavijestima, analitički uvidi u ponašanje posjetitelja i slično.

Osim toga, Spotie 2.0 je ostao i lokacijski baziran sustav za događaje, koji će krajnjim korisnicima pomoći da npr. na konferencijama pronađu i okolne zabavne sadržaje.

Detaljniji informacije mozete naći na novom webu: spotie.com, a mozete ocekivati i nove feature i update uskoro.

 

 

Datum:
22.09.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X