Dura
Novosti

Dani EU Fondova – Ulaskom u Europsku uniju moći će se iskoristiti 10 milijardi eura europskog novca do 2020. godine

Dani EU Fondova – Ulaskom u Europsku uniju moći će se iskoristiti 10 milijardi eura europskog novca do 2020. godine
Dani EU Fondova - Ulaskom u Europsku uniju  moći će se iskoristiti 10 milijardi eura europskog novca do 2020.  godine

Dana 15. i 16. listopada 2012. u zagrebačkom hotelu Sheraton, Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA sudjelovala je na trećim Danima EU fondova. Manifestacija je okupila sve značajne predstavnike ministarstava, državnih institucija i agencija zaduženih za upravljanje EU fondovima, predstavnike regionalnih i lokalnih vlasti, te preko 1700 posjetitelja.

Cilj dvodnevne manifestacije je pružiti informacije o aktualnim EU fondovima i mogućnostima njihova iskorištavanja kroz kvalitetne projekte, te upoznati javnost o sredstvima koja će Hrvatskoj biti na raspolaganju ulaskom u Europsku uniju 2013.godine.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Branko Grčić, naglasio je kako iz strukturnih i Kohezijskog fonda od druge polovice 2013. do kraja 2020. godine Hrvatska može računati na otprilike 10 milijardi eura europskog novca, što je cijeli jedan dodatni proračun Republike Hrvatske.

Zaključak trećih Dana EU fondova je da će građane Republike Hrvatske od članstva u Europskoj uniji očekivati gospodarski oporavak i ubrzani razvoj, kroz značajno povećana sredstava za razvojne projekte. Zbog toga je iznimno važno imati zalihu dobro pripremljenih i zrelih projekata koji će lokalnim zajednicama osigurati gospodarski i društveni razvoj.

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA kao institucija za razvoj grada Dubrovnika koja izrađuje i provodi razvojne, društveno odgovorne i ekološki održive projekte, informirala se i popratila sve stručne edukativne aktivnosti u sklopu održanih Dana EU fondova.

DURA je aktivan sudionik međunarodnih i nacionalnih događanja koji obuhvaćaju teme iskorištavanja EU fondova i razvojnih projekata, te na taj način prati važne trendove iz tih područja, kako bi na najbolji način osigurala efikasno iskorištenje bespovratnih sredstava za razvitak grada Dubrovnika.

Datum:
03.10.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X