Dura
Novosti

„50 plus“ – OTVORENA BESPLATNA TELEFONSKA LINIJA

„50 plus“ – OTVORENA BESPLATNA TELEFONSKA LINIJA
„50 plus“ – OTVORENA BESPLATNA TELEFONSKA LINIJA

Grad Dubrovnik i DURA u sklopu projekta „50 plus“ otvorili su besplatni info telefon namijenjen prijavi svih nezaposlenih osoba starijih od 50 godina te sugrađanima koji trebaju usluge njege starijih osoba ili usluge čuvanja djece.

 

 

Osnovna misija programa „50 plus“ je posredovati između pružatelja usluga od pedeset i više godina starosti te tražitelja usluga na području socijalne skrbi i zdravstva.
S ciljem stvaranja baze podataka DURA je otvorila besplatnu telefonsku liniju radi prijave zainteresiranih ponuditelja i tražitelja usluge.
Služba za posredovanje koja radi u sklopu DURA-e posredovat će po principu povezivanja osoba koje su nezaposlene, a imaju više od 50 godina (posloprimci) i osoba koje nude posao (poslodavci). Cijenu usluge definirat će poslodavci i posloprimci.

Osobe koje su socijalno ugrožene (kriterije određuje Odluka o socijalnoj skrbi Grada Dubrovnika), a potrebne su im neke od gore navedenih usluga dobit će subvenciju od Grada Dubrovnika u iznosu od 40 kuna bruto po satu.

Selekciju kroz savjetodavni rad i psihotest, kao i obuku posloprimaca za određene vrste poslova, obavljat će Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Dubrovnik, koji je i suradnik na projektu.

Nakon formiranja baze podataka posloprimaca i poslodavaca započet će se sa raelizacijom „50 plus“.

Sve nezaposlene osobe preko 50 godina i sve osobe koje imaju potrebu za osobnim uslugama poput čuvanja djece, brige o starijim osobama i održavanja kućanstva ili okućnice mogu zvati na telefon 0800 2551 u radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 08.00 -16.00 sati ili pisati na e-mail 50plus@dura.hr.

Datum:
23.11.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X