Dura
Novosti

U sklopu EU projekta Youth Adrinet u Skadru održan šesti sastanak partnera

U sklopu EU projekta Youth Adrinet u Skadru održan šesti sastanak partnera
U sklopu EU projekta Youth Adrinet u Skadru održan šesti sastanak partnera

Dubrovnik, 18.ožujak 2013. – U sklopu EU projekta Youth Adrinet financiranog iz IPA Adriatic CBC programa 13. i 14. ožujka 2013.godine u albanskom gradu Skadru održao se šesti sastanak partnera, na kojem su Grad Dubrovnik predstavljati djelatnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e.

Radni sastanak okupio je članove Tehničke upravljačke grupe i Upravljačkog odbora projekta, na kojem se ponajviše razgovaralo o aktivnostima vezanim za trening mladih, odnosno edukacijama i radionicama koje će se provoditi u posljednjoj fazi projekta.

Prvog radnog dana sastanka, nakon uvodnih riječi g.Maxhid Cungua, predsjednika Regionalnog vijeća Skadra, gdja Simone Peri, projekt menadžer, prezentirala je dosadašnje aktivnosti i obveze koje čekaju partnere do kraja projekta, a g. Luca Soranzo, financijski menadžer, prezentirao je financijsku provedbu projekta.

Veći dio sastanka bio je usmjeren na izradu smjernica koje se odnose na mlade Jadranske regije i njihovom aktivnijem uključivanju u civilno društvo te na stvaranju klubova za mlade i Foruma mladih.

U okviru projekta „Youth Adrinet“ predstavljena je i prekogranična suradnja pod nazivom „Adribus“. „Adribus“ je zamišljen na način da dvoje predstavnika mladih iz svih gradova partnera obiđu druge partnerske gradove. Autobus će krenuti iz talijanskog grada Gorizie,16. rujna 2013.godine te će kroz mjesec dana obići gradove Izolu, Pulu, Novi Sad, Sarajevo, Skadar, Dubrovnik, Bari, Campobasso, Pesaro i Rimini.

Drugog radnog dana sastanka partneri su prezentirali rad postojećih centara za mlade i buduće aktivnosti centara za mlade koji se tek trebaju otvoriti. Gdja Tea Cuni. menadžer za komunikacije, predstavila je Forum mladih Skadra koji je nedavno započeo s radom.

Sastanak je zaključen pregledom predstojećih aktivnosti i dogovorom o slijedećim rokovima i obvezama.

Sljedeći sastanak članova Tehničke upravljačke grupe i Upravljačkog odbora održat će se u talijanskom gradu Riminiju 28. i 29.svibnja 2013.godine.

 

Datum:
18.03.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X