Dura
Novosti

Održan ciklus predavanja „Dobra klima za promjene“

Održan ciklus predavanja „Dobra klima za promjene“
Održan ciklus predavanja „Dobra klima za promjene“

Dubrovnik 25. ožujka 2013. godine – U okviru projekta Dobra klima za promjene u organizaciji Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG) i Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e u vremenskom periodu od 19. – 22. ožujka 2013. godine održana su predavanja o održivom razvoju i zaštiti okoliša.

 

Predavanja su bila namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola dubrovačko – neretvanske županije i provode se s ciljem edukacije djece i mladih o važnim pitanjima zaštite okoliša, održivog razvoja, energetske učinkovitosti i gospodarenjem otpadom.

Predavanja su obuhvatila sljedeće teme: NAŠA HRANA, ŠTO SE DEŠAVA S NAŠOM KLIMOM, OTPAD S KOJIM SE SVAKODNEVNO SUSREĆEMO I KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U PRAKSI.

Stručni predavači iz ZMAG-a upoznali su dubrovačke osnovnoškolce i srednjoškolce s najvažnijim područjima održivog razvoja koji su preduvjeti za stvaranje učinkovitih rješenja u našim zajednicama, te je upravo iz tog razloga izuzetno važno obrazovati generacije koje će naslijediti ovaj svijet.

Predavanja su izazvala veliki interes škola, uz sudjelovanje preko 1000 učenika.

Projekt „Dobra klima za promjene“ financira njemačko Ministarstvo razvoja i ekonomske suradnje, u kojem je potrebno educirati 3 000 učenika na području Republike Hrvatske.

 
Datum:
25.03.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X