Dura
Novosti

XVII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu – ‘Ususret Strukturnim fondovima EU’

XVII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu – ‘Ususret Strukturnim fondovima EU’
XVII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu - 'Ususret Strukturnim fondovima EU'

Dubrovnik, 28.ožujka 2013.- Ministarstvo poduzetništva i obrta organizira XVII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu na temu „Ususret Strukturnim fondovima Europske unije“, koje će se održati od 9. do 11. svibnja 2013. godine u Toplicama Sveti Martin.
Savjetovanje tradicionalno okuplja poduzetnike, gospodarstvenike, predstavnike jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, Vlade Republike Hrvatske, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja te je izuzetna prigoda za razmjenu iskustava i dobre prakse, zatim za raspravu o aktualnim gospodarskim problemima, ali i isticanje prilika i mogućnosti za razvoj poduzetništva i gospodarstva.

Radni dio XVII. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu podijeljen je u dva dana, a obzirom na skorašnje pristupanje naše zemlje u zajednicu europskih zemalja, Savjetovanje je u potpunosti posvećeno aktualnim temama vezanim uz perspektive financiranja poduzetničkih projekata iz fondova Europske unije. Neposredno nakon svečanog otvaranja, u okviru tribine „Pitajte Vladu“, sudionicima ćemo priliku da predstavnicima Vlade Republike Hrvatske iznesu svoje sugestije, prijedloge te upite vezano uz trenutne gospodarske aktualnosti. Također, želja nam je da sudionike Savjetovanja upoznamo s relevantnim europskim politikama usmjerenim ka razvoju poduzetništva sadržanim u strateškom dokumentu o dugoročnom razvoju poduzetništva u Europskoj uniji, Europskom akcijskom planu za razvoj poduzetništva do 2020. godine. Nadalje, kao poveznicu na Europski akcijski plan za razvoj poduzetništva, predstaviti ćemo nacionalni strateški okvir za razvoj poduzetništva sadržan u Strategiji razvoja poduzetništva 2013.-2020. Osim toga, u okviru radnog dijela Savjetovanja pružiti ćemo informacije o tijeku natječaja te prvim rezultatima Programa poticanja poduzetništva i obrtništva za 2013. godinu – „Poduzetnički impuls“, koji je izrađen je kao prijelazni programski dokument uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju, kao i o aktualnim zakonodavnim aktivnostima usmjerenim na poticanje razvoja i rasta malog gospodarstva te stvaranje poduzetništvu usmjerenog okružja.

 
Prvog dana Savjetovanja svoja iskustva u pripremi i prijavi projekata za financiranje iz fondova Europske unije, kao primjere dobre prakse, prezentirati će korisnici IPA IIIC Sheme bespovratnih sredstava „Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva“.

Drugi dan Savjetovanja tematski je usmjeren na mogućnosti i pretpostavke za financiranje poduzetničkih projekata iz Strukturnih fondova Europske unije te predstavljanje tijeka provedbe projekata financiranih iz pretpristupnih fondova Europske unije iz nadležnosti Ministarstva poduzetništva i obrta.

Kao i proteklih godina, na Savjetovanju će se dodijeliti nagrade najboljim poduzetnicima, potpornim institucijama te učenicima i studentima za najbolji poslovni plan i projekt.
Datum:
28.03.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X