Dura
Novosti

Predavanje o poljoprivrednim proizvodima na tržištu hrane

Predavanje o poljoprivrednim proizvodima na tržištu hrane
Dana 13. ožujka 2012. održano je u hotelu Lero predavanje o poljoprivrednim proizvodima na tržištu hrane. Predavanje je organizirala Županijska komora Dubrovnik u suradnji s tvrtkom Euroinspekt Croatiakontrola iz Zagreba, a prisustvovali su joj i predstavnici DURA-e.
Na predavanju je bilo riječi o ekološkoj proizvodnji hrane, mogućnostima certificiranja poljoprivrednih proizvoda i njihovom plasiranju na domaće i međunarodno tržište. Predavanju su nazočili predstavnici tvrtki, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Dubrovačko-neretvanske županije koja proizvode, prerađuju i distribuiraju poljoprivredne proizvode i hranu, te predstavnici raznih institucija i medija.
U uvodnom dijelu predavanja direktor Ivo Delonga predstavio je tvrtku Euroinspekt Croatiakontrola, specijaliziranu za kontrolu roba i laboratorijske analize, koja svojim partnerima omogućuje neovisno ispitivanje i analiziranje robe, sukladno prihvaćenim hrvatskim normama i međunarodnim standardima.
Voditelj odjela za tlo i gnojiva Goran Stuhne zatim je obradio teme ekološke poljoprivrede, zdravstvene ispravnosti prehrambenih proizvoda, provedbu GLOBAL G.A.P. sustava te provedbu ISO normi vezanih uz zaštitu oznake zemljopisnog podrijetla. Predstavljene su i oznake izvornosti prehrambenih proizvoda te načini ispitivanja mikrobiološke čistoće ugostiteljskih objekata.
Na predavanju je naglašeno da je tvrtka Euroinspekt Croatiakontrola otvorena za suradnju sa svim gospodarskim subjektima s područja Dubrovačko-neretvanske županije koji svoj daljnji rast i razvoj vide u prilagodbi zahtjevnom tržištu hrane.
Datum:
30.03.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X