Dura
Novosti

Završen drugi ciklus obuke za instaletere solarnih postrojenja

Završen drugi ciklus obuke za instaletere solarnih postrojenja
Završen drugi ciklus obuke za instaletere solarnih postrojenja
Dubrovnik, 14.svibnja 2013. – HGK-ŽK Dubrovnik u suradnji s HGK-ŽK Varaždin u okviru Poduzetničke akademije organizirali su drugi ciklus obuke za Instalatere solarnih postrojenja na kojem su sudjelovali i predstavnici DURA-e i Grada Dubrovnika.

Nastavni program sastojao se od: teoretskog dijela obuke koji obuhvaća dva modula koja su se održavala u HGK-Županijskoj komori Dubrovnik u razdoblju od 08.–19. travnja 2013. te od praktičnog dijela obuke koji se održao u laboratoriju u Varaždinu u razdoblju od 06.-10. svibnja 2013.godine. Praktični modul završen je ispitom, nakon čega sudionici dobili certifikate.

Predavači su bili stručnjaci s višegodišnjim profesorskim stažom, educirani prema njemačkom modelu.

U listopadu i studenom 2012.godine održan je prvi ciklus ovakve edukacije, nakon čega se pokazalo da i dalje postoji veliki interes tvrtki na području Dubrovnika i okolice što je potaklo sve partnere da organiziraju još jedan edukacijski ciklus.

Sudionici seminara su se stručno usavršili u poznavanju svih specifičnosti solarnih sustava prilikom instalacija te dobili službeno ovlaštenje za montažu i nadgledavanje radova.

Kroz ovakav vid edukacije osigurava se stvaranje novih radnih mjesta, veća konkurentnost unutar EU, povećanje broja instaliranih fotonaponskih i solarnih sustava čime se potiče korištenje obnovljivih izvora energije te povećanje energetske efikasnosti i zaštite okoliša.

 
Datum:
14.05.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X