Dura
Novosti

INFO DANA „SVE O POTICAJIMA I UGRADNJI SOLARNIH SUSTAVA NA VAŠ KROV“

INFO DANA „SVE O POTICAJIMA I UGRADNJI SOLARNIH SUSTAVA NA VAŠ KROV“
INFO DANA „SVE O POTICAJIMA I UGRADNJI SOLARNIH SUSTAVA NA VAŠ KROV“
Dubrovnik, 07. Svibnja 2013. – U organizaciji Razvojne Agencije Grada Dubrovnika DURA-e, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-Neretvanske županije, 13.lipnja 2013. godine u 17:00 sati u amfiteatru Sveučilišnog kampusa Dubrovnik održati će info-dan pod nazivom „Sve o poticajima i ugradnji solarnih sustava na vaš krov“ namijenjen svim građanima Grada Dubrovnika i Dubrovačko-Neretvanske županije.

Uslijed kontinuiranog porasta cijena struje, plina i nafte ljudi širom svijeta se sve više okreću obnovljivim izvorima energije. Obzirom na veliku količinu dostupne solarne energije na jugu Hrvatske, investicija u solarne sustave, može se isplatiti već u roku od nekoliko godina. Pritom su najrašireniji solarni sustavi za pripremu tople vode koji osiguravaju znatne uštede struje ili plina dok druga vrsta fotonaponski sustavi, iz sunčevog zračenja energiju izravno pretvaraju u električnu energiju. Tako proizvedena električna energija može se prodavati po subvencioniranoj cijeni HEP-u (Hrvatskoj elektroprivredi) u periodu od 14 godina čime se investicija višestruko vraća.

Grad Dubrovnik i DURA objavili su ‘Javni natječaj za sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije’ putem kojeg će se sufinancirati 80 kućanstava sa područja Grada Dubrovnika sa ukupno 50% investicije ili max. 15.000,00 kn.

Dubrovačko-Neretvanska županija objavila je isti natječaj za područje čitave Dubrovačko-Neretvanske županije putem kojeg će sufinancirati ugradnju solarnih sustava na 25 kućanstava sa ukupno 55% investicije ili max. 16.500,00 kn.

Putem INFO DANA šira dubrovačka javnost će dobiti mogućnosti saznati sve detalje vezane za natječaje (tko su prihvatljivi korisnici, uvjeti koje moraju zadovoljiti i dokumentacija koju moraju priložiti), ali i informirati se o principu rada tehnologije, isplativosti i ugradnji sustava kao i o ostalim dostupnim subvencijama.

Vezani dokumenti:
ProgramINFODan

Datum:
10.06.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X