Dura
Novosti

Održana svečana ceromonija zatvaranja EU projekta “Podrška razvoja klastera”

Održana svečana ceromonija zatvaranja EU projekta “Podrška razvoja klastera”
Održana svečana ceromonija zatvaranja EU projekta “Podrška razvoja klastera”
Dubrovnik, 17. lipnja 2013.. – Ceremonija svečanog zatvaranja EU projekta “Podrška razvoja klastera” održana je u petak, 14. lipnja 2013. godine u hotelu Westin u Zagrebu, na kojoj su sudjelovali i predstavnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e.

Glavni ciljevi projekta “Podrška razvoja klastera” koji se provodio u sklopu programa IPA IIIc bili su unaprijediti konkurentnost hrvatskog gospodarstva, dati podršku razvoju klastera kao značajnom čimbeniku povećanja dodane vrijednosti I jačanje izvoznog potencijala malog i srednjeg poduzetništva.

Kroz aktivnosti i istraživanja provedenih tijekom trajanja projekta uspješno je razvijena metodologija koja potiče bolju suradnju između pripadnika poslovne i akademske zajednice te javnih institucija.

Rezultat ovog projekta je uspješno osnivanje tri pilot klastera konkurentnosti prehrambenog, drvnog i automobilskog sektora.
Klasteri konkurentnosti dizajnirani su na način da povezuju i pospješuju rezultate poduzeća te jačaju gospodarsku učinkovst kako manjih postojećih klastera tako i velikih tvrtki, akademskih institucija i vlasti na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Kako je istaknuo ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, riječ je o značajnom projektu koji je vrijedan 2,4 milijuna eura, trajao je dvije i pol godine, a ulaskom Hrvatske u EU čeka nas veliko tržište. Tvrtke će biti suočene s velikom konkurencijom, a udruživanje je jedan od načina kako se s njom lakše boriti.

Šef Odjela za provedbu projekata Delegacije EU u Hrvatskoj Richard Masa, istaknuo je kako Hrvatsku ulaskom u EU čekaju mnoge prilike i mogućnosti, pristup velikom tržištu i sredstvima iz strukturnih fondova koja će biti na raspolaganju.,

Datum:
17.06.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X