Dura
Novosti

Ministarstvo kulture – poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi republike hrvatske za 2014. godinu

Ministarstvo kulture – poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi republike hrvatske za 2014. godinu
Dubrovnik, 24.srpnja 2013. – Od interesa za Republiku Hrvatsku smatrat će se programi i projekti koji hrvatsku kulturu stavljaju u europski kontekst, promiču interkulturni dijalog, razvoj civilnoga društva, koji su stručno utemeljeni, visoke razine kvalitete, ekonomični, profilirani u odnosu na osnovnu djelatnost organizatora te oni koji se odvijaju kontinuirano.

Pravo podnošenja prijava na temelju ovoga Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi, građani i udruge te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

U program javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2014. godinu, u skladu sa Zakonom o financiranju javnih potreba u kulturi i Pravilnikom o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi te ocjenom izvršenja vezanom uz dosadašnje obveze prema Ministarstvu kulture, uvrstit će se godišnji i trogodišnji programi i projekti:

– redovne djelatnosti ustanova kojima je osnivač RH i strukovnih udruga u kulturi;
– dramske i plesne umjetnosti te izvedbenih umjetnosti;
– glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti;
– kulturno-umjetničkog amaterizma;
– vizualnih umjetnosti, likovnih monografija, dizajna i arhitekture;
– inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi;
– knjižnične djelatnosti;
– arhivske djelatnosti;
– muzejsko-galerijske djelatnosti;
– zaštite i očuvanja arheološke baštine;
– zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara;
– zaštite i očuvanja pokretnih kulturnih dobara;
– zaštite i očuvanja nematerijalnih kulturnih dobara;
– digitalizacije u arhivskoj, knjižničnoj i muzejskoj djelatnosti;
– međunarodne kulturne suradnje;
– investicijske potpore;
– informatizacije ustanova kulture.

U okviru programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2014. godinu raspisat će se posebni natječaji po dobivanju odobrenja Europske komisije za dodjelu državne potpore na području knjižne, nakladničke i knjižarske djelatnosti (potpore programima izdavanja knjiga, časopisa i elektroničkih publikacija, književnih manifestacija i organizacija nacionalnih nastupa na inozemnim sajmovima knjiga te književnim programima u knjižarama).

Kao posebni natječaji u okviru programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2014. godinu raspisat će se natječaji za otkup vrijednih knjiga, poticanje književnoga stvaralaštva, dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnoga stvaralaštva, za programe promidžbe knjige i čitanja, poticanje glazbenog i dramskog stvaralaštva, program „Ruksak (pun) kulture“, za izradu dokumentacije za projekte EU fondova, poduzetništvo u kulturi, neprofitne medije i novinarske radove te programe razvojnih istraživanja, evaluacija i edukacija na području kulture i medija.

Rok za podnošenje prijava jest od 20. srpnja do 15. rujna 2013. godine.

Više o tome:

Datum:
24.07.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X