Dura
Novosti

10 zlatnih pravila u pisanju projekata

10 zlatnih pravila u pisanju projekata
10 zlatnih pravila u pisanju projekata
Dubrovnik, 13. kolovoza 2013. – Kao dobar vodič 10 zlatnih pravila mogu poslužiti onima koji žele svoje ideje pretvoriti u kvalitetne projekte.

1. Projekt treba biti povezan s ciljevima aktualnog  natječaja (treba se osloniti na strategije i slične razvojne dokumente koji podupiru kandidirani projektni prijedlog).

2. Korisnici projekta trebaju biti uključeni u proces planiranja od samog početka kako bi projekt bio kvalitetan i doprinio u rješavanju njihovih potreba.

3. Problem koji se nastoji riješiti projektom mora biti temeljito analiziran.

4. Ciljevi moraju biti mjerljivi, konkretni a ne općeniti.

5. Prije početka potrebno je utvrditi rizike i sposobnosti onih koji će provoditi projekt.

6. Aktivnosti praćenja provedbe projekta moraju biti usredotočene na relevantna ostvarenja, na ono što pridonosi ciljevima koji su navedeni u projektu.

7. Rezultati u projektu trebaju biti navedeni kao odraz provedenih aktivnosti.

8. Važno je i postojanje preduvjeta za financijsku održivost, odnosno za financiranje aktivnosti nakon prestanka podrške projektu.

9. Postojanje preduvjeta za institucionalnu održivost, odnosno provedbu aktivnosti nakon završetka projekta također se ne treba zanemariti.

10. Poštivanje navedenih rokova u natječaju je preduvjet da projekti budu prihvaćeni na ocjenjivanje.

Svi koji imate ideje i želite ih pretvoriti u projekte obratite nam se putem telefona 020/638 – 236 i e maila: info@dura.hr

Datum:
13.08.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X