Dura
Novosti

TURNEJA DURA-e i TVORNICE IDEJA U BRUXELLES-u

TURNEJA DURA-e i TVORNICE IDEJA U BRUXELLES-u
TURNEJA DURA-e i TVORNICE IDEJA U BRUXELLES-u
Dubrovnik, 25. rujna 2013. – Internacionalna konferencija „Enterprising Europe“ održala se 24. rujna 2013. godine u Europskom Parlamentu u Bruxellesu na kojoj su sudjelovali predstavnici DURA-e, kao i mladi poduzetnici iz poduzetničkog inkubatora „Tvornica ideja“na poziv Olega Valjala, zastupnika u Europskom parlamentu.

U ime DURA-e i Grada Dubrovnika pred prepunom dvoranom Europskog parlamenta DURA-u i Tvornicu ideja predstavio je Marko Cosmai, stručni suradnik DURA-e, a primjere dobre prakse kao i djelovanje vlastitih firmi u Tvornici ideja predstavili su mladi poduzetnici Ivan Ivušić i Igor Bulić.

Na konferenciji se govorilo o mogućnostima koje su usmjerene prema mladim poduzetnicima, inovativnom trening sistemu za mlade koji podupire poduzetnike da realiziraju svoje ideje, kako smanjiti nezaposlenost među mladima, kako povećati poduzetničke vještine, te kako kreirati kvalitetne poslove. 

Svoje primjere dobre prakse predstavili su predstavnici DURA-e, Razvojna agencija Grada Dubrovnika sa svojim poduzetničkim inkubatorom „Tvornica ideja“ kao i Slovenije s projektom „Poduzetništvo u svijetu 2013“

U pozdravnom govoru prisutnima se obratio Laszlo Andor, povjerenik za zapošljavanje i socijalnu uključenost.

Konferenciju su organizirali  Ivo Vajgl, MEP, Mojca Kleva Kekuš, MEP i Oleg Valjalo, MEP u suradnji s Regionalnim razvojnim centrom Zagorje ob Savi i DURA-om – Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika.

Datum:
26.09.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X