Dura
Novosti

Adribus u Dubrovniku

Adribus u Dubrovniku
Adribus u Dubrovniku
Dubrovnik, 27.rujna 2013. – U Dubrovnik je jučer, 26.rujna 2013. godine stigao ADRIBUS i dovezao skupinu od 22 mladih ljudi iz Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Hrvatske u dobi od 18 do 29 godina. Adribus je sastavni dio projekta Youth Adrinet financiranog iz IPA Adriatic prekograničnog programa 2007. – 2013. Glavni partner projekta je Općina Goricija u Italiji, a s dubrovačke strane to su Grad Dubrovnik i Razvojna agencija DURA.

ADRIBUS će biti stacioniran u Dubrovniku 26. i 27. rujna 2013. godine ispod Gimnazije. Za vrijeme svoga boravka u Dubrovniku sudionici ADRIBUSA će se upoznati s povijesnom i kulturnom baštinom Grada, posjetiti INFORMADUR- info-centar za mlade, prisustvovati forumu mladih te posjetiti Konavle i naučiti ponešto o vinogradarstvu i starim obrtima. Sudionici iz Dubrovnika u Adribusu su: Kristina Grbin i Marin Daničić.

Autobus s 22 mlada sudionika od 18 do 29 godina izabranih iz partnerskih gradova projekta krenuli su iz Goricije – Italije, 18. rujna 2013. godine, te će proći kroz Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i pet talijanskih regija. U svakom gradu koji će posjetiti, mladi sudionici ADRIBUSA bit će uključeni u različita događanja organizirana od lokalnih udruga mladih, posjetit će najinteresantnija mjesta i znamenitosti grada te imati priliku za razgovore i diskusije s političkim predstavnicima grada.

Cilj ADRIBUSA je povezati mlade ljude na području Jadranske regije, jačati multikulturalne i međunarodne pristupe među mladima i uspostaviti mrežu između njih, a misija ADRIBUSA je među svojim „putnicima“ potaknuti dubok i konkretan osjećaj što znači biti građanin, a naročito u međunarodnom okruženju (građanin Europske unije).

Datum:
27.09.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X