Dura
Novosti

Vlasnik GGII kompanije posjetio DURA-u

Vlasnik GGII kompanije posjetio DURA-u
Vlasnik GGII kompanije posjetio DURA-u

Vlasnik međunarodne kompanije GGII, Charles R.Carroll, američki poduzetnik zainteresiran za ulagane u odlagalište otpada “Grabovica” i prof.dr.Staša Puškarić, predstavnik RIT Croatia danas su posjetili DURA-u kako bi dogovorili realizaciju projekta “Grabovica”.

Na današnjem sastanku dogovoreno je kako će DURA biti operativno tijelo zaduženo za realizaciju projekta te posrednik između investitora i Grada Dubrovnika te ostalih vladinih ministarstava i institucija. Investitor je izrazio niz uvjeta koje bi htio dogovoriti prije potpisivanja ugovora, a prvenstveno lokaciju postavljanja plantaža, garantiranu količinu dovedenog otpada kao i vremenski period trajanja projekta.

Investitor je također iskazao spremnost samostalnog ulaganja i postavljanja plantaže vrijedne između 30 i 40.miliona dolara koja bi unutar maksimalno desetak godina kontroverznu lokaciju otpada “Grabovica” vratilo u prirodni oblik ponovnim korištenjem bez ikakvih negativnih utjecaja na okoliš.

Datum:
18.12.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X