Dura
Novosti

Održana informativna radionica aktualnog natječaja

Održana informativna radionica aktualnog natječaja
Održana informativna radionica aktualnog natječaja
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 19. prosinca 2013. godine održalo je Informativnu radionicu ”Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu” na kojoj je prisustvovala djelatnica DURA-e Ena Soprano.

Radionica je organizirana s ciljem informiranja potencijalnih prijavitelja o osnovnim informacijama o natječaju koji je objavljen 4. prosinca 2013. godine u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013., sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF), a koji se tematski nastavlja na prethodna tri natječaja provedena unutar prve prioritetne osi ”Unapređenje razvojnog potencijala slabije razvijenih područja” IPA Operativnog programa Regionalna konkurentnost koji je Republici Hrvatskoj bio na raspolaganju do punopravnog članstva u Europskoj uniji.

S obzirom da su za razliku od prethodna tri natječaja u ovom  natječaju prihvatljivi projekti s područja cijele Republike Hrvatske, kao i  s obzirom na činjenicu da se radi o prvom objavljenom natječaju koji se sufinancira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, zanimanje za sudjelovanjem na održanoj radionici bilo je veliko. Više od 270 sudionika radionice, odnosno, predstavnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i njihovih razvojnih agencija, javnih poduzeća u stopostotnom vlasništvu regionalne i lokalne samouprave, potpornih poduzetničkih institucija, nacionalnih ili regionalnih  ili lokalnih turističkih zajednica i udruženja, regionalnih organizacija i institucija poslovne podrške koje predstavljaju poslovnu zajednicu, industriju, stručna udruženja, gospodarsku komoru, trgovačku i obrtničku komoru, savez zadruga te udruga, informirano je o natječaju, kriterijima prihvatljivosti, postupku procjene projektnih prijedloga te cjelokupnoj natječajnoj proceduri. Osim navedenog, na radionici su predstavljeni primjeri uspješno provedenih projekata unutar prethodnih natječaja.

Na sva pitanja o natječaju koja se do predviđenog roka za odgovaranje postave pismenim putem, bit će odgovoreno u najkraćem mogućem roku na  mrežnoj straniciwww.strukturnifondovi.hr odnosno linku: 

 

Zbog iznimno velikog interesa  potencijalnih prijavitelja na natječaj za sudjelovanjem na prethodno održanoj radionici, Ministarstvo će 13. siječnja 2014. godine  u Ministarstvu prometa, pomorstva i infrastrukture, Prisavlje 14 u Zagrebu, u 11 sati održati dodatnu Informativnu radionicu.  Prijaviti se možete na http://www.strukturnifondovi.hr/event/zagreb/-2.-informativna-radionica-shema-dodjele-bespovratnih-sredstava-za-poslovnu-infrastrukturu

Datum:
30.12.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X