Dura
Novosti

Novi program “Kreativna Europa”

Novi program “Kreativna Europa”
Novi program
Kreativna Europa novi je program EU-a za potporu europskoj kinematografiji, kulturnim i kreativnim sektorima pomoću kojeg im se omogućuje da povećaju svoj doprinos zapošljavanju i rastu.
S proračunom od 1,46 milijardi EUR za razdoblje 2014. – 2020. programom će se pomoći desecima tisuća umjetnika, stručnjacima u području kulture i audiovizualnih djelatnosti te organizacijama u području izvedbene umjetnosti, likovne umjetnosti, izdavačke djelatnosti, filma, televizije, glazbe, interdisciplinarne umjetnosti, baštine kao i industriji video igrica.

Financijskim sredstvima omogućit će im se da posluju diljem Europe, steknu novu publiku te razviju vještine koje su potrebne u digitalnom dobu. Pomaganjem europskim kulturnim djelatnostima da steknu publiku u drugim zemljama pridonijet će se zaštiti kulturne i jezične raznolikosti.

Detaljnije informacije o novom programu možete pogledati na linku:
http://mediadesk.hr/hr/novosti/europski_parlament_usvojio_program_kreativna_europa

Datum:
14.01.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X