Dura
Novosti

Predstavljen portal EU programa OBZOR 2020

Predstavljen portal EU programa OBZOR 2020
Predstavljen portal EU programa OBZOR 2020

Dubrovnik, 23.siječnja 2014.  Ministarstvo znanosti I sporta u suradnji sa Agencijom za mobilnost  I programe EU, pokrenulo je  novu internet stranicu za razvojno- istraživačke programe  http://www.obzor2020.hr/ te na njoj predstavilo  novi program Europske unije pod nazivom Obzor 2020.

 

Obzor 2020. (Horizon 2020) je program za istraživanje i inovacije za razdoblje od 2014. – 2020. godine koji objedinjuje aktivnosti Sedmog okvirnog programa (FP7), inovacijske aspekte Programa za konkurentnost i inovacije (CIP) i EU doprinos Europskom institutu za inovacije i tehnologiju (EIT).

Obzor 2020. će doprinijeti ostvarivanju ciljeva ključnih strateških dokumenata Europske unije vezanih za istraživanje, tehnologijski razvoj i inovacije, “Europa 2020.“ i „Unija inovacija“ (Innovation Union) te izgradnji Europskog istraživačkog prostora (European Research Area).

 

Misao vodilja novog okvirnog programa je nuđenje rješenja i odgovora na gospodarsku krizu, investiranja u buduće poslove i razvoj, rješavanja pitanja građana EU o njihovoj materijalnoj sigurnosti, općoj sigurnosti i okolišu, kao i jačanja globalne pozicije EU u istraživanjima, inovacijama i tehnologijama. Struktura Obzora 2020. temelji se na tri glavna prioriteta: „Izvrsna znanost“ (Excellent Science), „Industrijsko vodstvo“ (Industrial Leadership)  i Društveni izazovi (Societal Challanges).

Datum:
23.01.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X